fbpx

Абрикосове суфле з кокосовою пастою

 

Індгредієнти:

  • 200 г. абрикосового пюре
  • 20 г. борошна
  • 20 г. кокосової манни
  • 20 г. кокосової олії
  • 200 мл. молока
  • 40 г. цукру
  • 2 жовтки
  • 3 білки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Суфле можна приготувати з будь-яким фруктовим пюре. Підійдуть як свіжі, так і заморожені фрукти або ягоди. В нас заморожені абрикоси. Абрикоси розморозити та збити блендером до однорості. Протерти через сито. Це обов’язковий крок, якщо хочете ніжну суфле текстуру. Знадобитися 200 г. протертого пюре.
  2. Кокосову манну, борошно та цукор змішати до отримання крихти. Молоко підігріти до закипання та поступово додати крихту. При цьому безперервно активно заважати вінчиком, щоб крем вийшов однорідним. Готувати близько 2-3 хвилин на маленькому вогні. Зняти з вогню і додати 2 жовтки, продовжуючи заважати віночком. Перекласти крем у чисту широку (краще скляну) миску для остигання і накрити харчовою плівкою, так щоб плівка стикалася з поверхнею крему.
  3. Духовку розігріти до 200°C. Стінки рамекінів змастити вершковим маслом. Прибрати в холодильник, щоб масло схопилося, і змастити ще раз другим шаром.
  4. У остиглий крем підмішати фруктове пюре. Білки збити з маленькою дрібкою солі і в 3 прийоми ввести в крем. Наповнити тестом рамекини, вирівняти ножем, ніби зрізаючи шапку. І акуратно кінчиком пальця провести зсередини кромки рамекіна, залишаючи невелику борозду.
  5. Випікати суфле 12-15 хвилин. Подавати одразу.