
Індгредієнти:
- 200 г. абрикосового пюре
- 20 г. борошна
- 20 г. кокосової манни
- 20 г. кокосової олії
- 200 мл. молока
- 40 г. цукру
- 2 жовтки
- 3 білки
Приготування:
- Суфле можна приготувати з будь-яким фруктовим пюре. Підійдуть як свіжі, так і заморожені фрукти або ягоди. В нас заморожені абрикоси. Абрикоси розморозити та збити блендером до однорості. Протерти через сито. Це обов’язковий крок, якщо хочете ніжну суфле текстуру. Знадобитися 200 г. протертого пюре.
- Кокосову манну, борошно та цукор змішати до отримання крихти. Молоко підігріти до закипання та поступово додати крихту. При цьому безперервно активно заважати вінчиком, щоб крем вийшов однорідним. Готувати близько 2-3 хвилин на маленькому вогні. Зняти з вогню і додати 2 жовтки, продовжуючи заважати віночком. Перекласти крем у чисту широку (краще скляну) миску для остигання і накрити харчовою плівкою, так щоб плівка стикалася з поверхнею крему.
- Духовку розігріти до 200°C. Стінки рамекінів змастити вершковим маслом. Прибрати в холодильник, щоб масло схопилося, і змастити ще раз другим шаром.
- У остиглий крем підмішати фруктове пюре. Білки збити з маленькою дрібкою солі і в 3 прийоми ввести в крем. Наповнити тестом рамекини, вирівняти ножем, ніби зрізаючи шапку. І акуратно кінчиком пальця провести зсередини кромки рамекіна, залишаючи невелику борозду.
- Випікати суфле 12-15 хвилин. Подавати одразу.