
Індгредієнти:
- 1 яйце
- 1 склянка молока
- 2 ст. л. арахісової пасти
- 2 ст. л. коричневого цукру «темний мусковадо»
- 1 ст. л. рослинного масла
- 1 ч. л. розпушувача
- 70 г. вівсяного борошна
- 100 г. пшеничного борошна
- Дрібка солі
Приготування:
- У великій мисці збити міксером яйце, молоко, арахісову пасту та цукор. Збивати близько хвилини, щоб утворилися бульбашки повітря.
- У рідку суміш просіяти через сито обидва види борошна, розпушувач і сіль. Знову все збити міксером. Тісто має бути консистенції густого кефіру. Якщо буде рідкувато, додайте ще ложку борошна. Наприкінці додати 1 ст. рослинної олії та перемішати тісто. Залишити тісто на 30-60 хвилин.
- Добре розігріти сковороду з антипригарним покриттям. Випікати панкейки на маленькому вогні.
- Для кожного панкейку вилити на сковороду 1 ст. тіста. Як тільки тісто покриється великими бульбашками, можна перевертати. На звороті пекти 15-20 сек.
- Панкейки мають ніжний арахісовий смак. Їх чудово доповнить домашній йогурт, ягоди та мед.