Арахісові пончики у духовці

 

Соус у тісто:

  • 50 г. молока (звичайного або рослинного)
  • 50 г. води
  • 20 г. муки
  • Цедра 1 апельсину
  • 30 г. арахісової пасти

 

Тісто:

  • 310 г. борошна
  • 50 г. цукру
  • 40 г. кокосової або вершкового масла
  • 0,5 ч. л. солі
  • 120 г. молока молока
  • 3 г. сухих дріжджів

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Для початку приготуємо соус у тісто. Воду, молоко і борошно скласти в сотейник, розмішати вінчиком і безперервно помішуючи, заварити на вогні до гладкого стану. Додати цедру апельсина та арахісову пасту і добре перемішати. Остудити.
  2. Дріжджі змішати з 1 ст.л. теплої води та дрібкою цукру.
  3. Все борошно просіяти в миску, додати сіль, цукор і перемішати. Додати молоко, дріжджі, соус і вимішати до однорідності. Влити розтоплене вершкове або кокосове масло. Вимішувати близько 10 хвилин. Готове тісто накрити рушником та залишити на 1.5 години підходити. Потім обім’яти та залишити ще на 30 хвилин.
  4. Дух прогріти до 180°C. Тісто розкотити товщиною 1 см і вирізати склянкою і якоюсь кришкою форму пончиків. Дати підійти 15 хвилин. Випікати 15 хвилин.
  5. Пончики можна прикрасити цукровою пудрою, рубленими горіхами або шоколадом.