Баклава по-бурундуківськи

 

Індгредієнти:

 

Приготування:

  1. Приготувати сироп для баклави. Для цього воду та цукор помістити в сотейник, додати цедру лимона та паличку кориці. Довести до кипіння, проварити, не накриваючи кришкою, на маленькому вогні 5 хвилин. Вимкнути вогонь. Додати мед і сік ½ лимона. Відставити сироп убік.
  2. Духовку розігріти до 160°C.
  3. Прямокутну форму для випікання змастити олією.
  4. Розтопити 70 г. вершкового масла.
  5. Перед собою покласти 1 аркуш тіста філо, збризкати його вершковим маслом. Зверху накрити другим листом тіста. Зверху на лист викласти 1 столову ложку арахісової пасти. Паста має бути рідка, кремова, не з холодильника. Розмастити пасту по всій поверхні тіста. Скрутити тісто у рулет. Злегка стиснути з боків, щоб вийшла «гормошка». Покласти у форму. Проробити те ж саме з тістом, що залишилося. Прямо у формі надрізати кожен рол кілька частин. Вилити зверху вершкове масло, що залишилося.
  6. Випікати 70-80 хвилин.
  7. Витягнути баклаву з духовки та одразу вилити зверху сироп. Залишити на 30-40 хвилин просочитися.