
Індгредієнти:
- 6 аркушів тіста філо
- 4 ст. л. арахісової пасти зі шматочками
- 70 г. вершкового масла
- 1 лимон
- 1 паличка кориці
- 150 г. води
- 200 г. цукру
- 50 г. меду
Приготування:
- Приготувати сироп для баклави. Для цього воду та цукор помістити в сотейник, додати цедру лимона та паличку кориці. Довести до кипіння, проварити, не накриваючи кришкою, на маленькому вогні 5 хвилин. Вимкнути вогонь. Додати мед і сік ½ лимона. Відставити сироп убік.
- Духовку розігріти до 160°C.
- Прямокутну форму для випікання змастити олією.
- Розтопити 70 г. вершкового масла.
- Перед собою покласти 1 аркуш тіста філо, збризкати його вершковим маслом. Зверху накрити другим листом тіста. Зверху на лист викласти 1 столову ложку арахісової пасти. Паста має бути рідка, кремова, не з холодильника. Розмастити пасту по всій поверхні тіста. Скрутити тісто у рулет. Злегка стиснути з боків, щоб вийшла «гормошка». Покласти у форму. Проробити те ж саме з тістом, що залишилося. Прямо у формі надрізати кожен рол кілька частин. Вилити зверху вершкове масло, що залишилося.
- Випікати 70-80 хвилин.
- Витягнути баклаву з духовки та одразу вилити зверху сироп. Залишити на 30-40 хвилин просочитися.