
Інгредієнти:
- 285 г. стиглих бананів (вага без шкірки)
- 180 г. борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 60 г. арахісової пасти
- 2 маленькі яйця
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 90 г. вершкового масла
- 85 г. коричневого цукру
- Додатково 1 банан
- Велика жменя замороженої малини
- Дрібка солі
Приготування:
-
- Духовку розігріти до 180°C. Прямокутну форму для випікання добре змастити і застелити дно пергаментом.
- У миску просіяти борошно, розпушувач та сіль. Перемішати добре вінчиком.
- У великій мисці ретельно розім’яти банани вилкою, додати арахісову пасту до них і перемішати. Додати яйця, коричневий цукор, ванільний екстракт і знову добре перемішати.
- У бананову масу додати сухі інгредієнти і акуратно все змішати.
- У тісто підмішати малину. І висипати все тісто у форму. 1 банан розрізати вздовж та викласти поверх тіста.
- Випікати до сухої шпажки 50-60 хвилин.
- Приготувати багато чаю, бо аромат цього кексу не залишить байдужим нікого із сусідів.