fbpx

Банановий хліб з арахісової пастою

 

Інгредієнти:

  • 285 г. стиглих бананів (вага без шкірки)
  • 180 г. борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 60 г. арахісової пасти
  • 2 маленькі яйця
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 90 г. вершкового масла
  • 85 г. коричневого цукру
  • Додатково 1 банан
  • Велика жменя замороженої малини
  • Дрібка солі

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

    1. Духовку розігріти до 180°C. Прямокутну форму для випікання добре змастити і застелити дно пергаментом.
    2. У миску просіяти борошно, розпушувач та сіль. Перемішати добре вінчиком.
    3. У великій мисці ретельно розім’яти банани вилкою, додати арахісову пасту до них і перемішати. Додати яйця, коричневий цукор, ванільний екстракт і знову добре перемішати.
    4. У бананову масу додати сухі інгредієнти і акуратно все змішати.
    5. У тісто підмішати малину. І висипати все тісто у форму. 1 банан розрізати вздовж та викласти поверх тіста.
    6. Випікати до сухої шпажки 50-60 хвилин.
    7. Приготувати багато чаю, бо аромат цього кексу не залишить байдужим нікого із сусідів.