
Тісто:
- 320 г. борошна
- 100 мл. молока
- 1 яйце
- 50 г. цукру
- 35 г. вершкового масла
- 6 г. свіжі дріжджі
- 0.5 ч.л солі
- 0.5 ч.л апельсинової цедри
Начинка:
- 2 яблука
- 1 ст. л. кокосової олії
- 70 г. коричневого цукру
- 2 ст. л. арахісової пасти
- 10 г. кориці
Приготування тіста:
- У тепле молоко додати ложку цукру та розвести дріжджі. Залишити на 15 хвилин, щоб з’явилася шапочка. Яйце збити з цукром, що залишився, додати масло і перемішати. Борошно просіяти, відкласти третину убік. До решти додати сіль, цедру, молоко з дріжджами, яєчну масу. Перемішати і поступово додати борошно, що залишилося, регулюючи консистенцію тіста – воно не повинно липнути до рук, але і не повинно бути крутим. Добре вимісити. Готове тісто помістити в змащену рослинною олією миску,накрити рушником і прибрати в тепле місце на 1 годину. Воно має збільшитися в 1,5 – 2 рази. Тісто обім’яти та прибрати на ніч у холодильник. Вранці тісто дістати та залишити у теплі на годину.
Начинка:
- Яблука очистити та нарізати дрібними кубиками. На сковороді розігріти кокосове масло, потім додати цукор та яблука. Тушкувати близько 5 хвилин до м’якості. Перекласти яблука в піалу, додати корицю і арахісову пасту. Добре перемішати.
- Присипати стіл борошном і розкатати тісто в пласт товщиною приблизно 0,5 см і рівномірно розподілити підготовлену начинку по поверхні тіста. Залишити 1.5 см від краю для скріплення тіста. Щільно згорнути тісто у рулет. Нарізати рулет на рівні частини приблизно 3 см за допомогою звичайної нитки. Булочки укласти у форму, залишаючи відстань між ними 3-4 см. Накрити і залишити в теплому місці на 40 хвилин до збільшення обсягу. Змастити булочки жовтком.
- Розігріти духовку до 180°C. Пекти близько 35 хвилин до рум’яності.