fbpx

Булочки-равлики з яблуками, корицею та арахісовою пастою

 

Тісто:

  • 320 г. борошна
  • 100 мл. молока
  • 1 яйце
  • 50 г. цукру
  • 35 г. вершкового масла
  • 6 г. свіжі дріжджі
  • 0.5 ч.л солі
  • 0.5 ч.л апельсинової цедри

 

Начинка:

  • 2 яблука
  • 1 ст. л. кокосової олії
  • 70 г. коричневого цукру
  • 2 ст. л. арахісової пасти
  • 10 г. кориці

 

Приготування тіста:

  1. У тепле молоко додати ложку цукру та розвести дріжджі. Залишити на 15 хвилин, щоб з’явилася шапочка. Яйце збити з цукром, що залишився, додати масло і перемішати. Борошно просіяти, відкласти третину убік. До решти додати сіль, цедру, молоко з дріжджами, яєчну масу. Перемішати і поступово додати борошно, що залишилося, регулюючи консистенцію тіста – воно не повинно липнути до рук, але і не повинно бути крутим. Добре вимісити. Готове тісто помістити в змащену рослинною олією миску,накрити рушником і прибрати в тепле місце на 1 годину. Воно має збільшитися в 1,5 – 2 рази. Тісто обім’яти та прибрати на ніч у холодильник. Вранці тісто дістати та залишити у теплі на годину.

 

Начинка:

  1. Яблука очистити та нарізати дрібними кубиками. На сковороді розігріти кокосове масло, потім додати цукор та яблука. Тушкувати близько 5 хвилин до м’якості. Перекласти яблука в піалу, додати корицю і арахісову пасту. Добре перемішати.
  2. Присипати стіл борошном і розкатати тісто в пласт товщиною приблизно 0,5 см і рівномірно розподілити підготовлену начинку по поверхні тіста. Залишити 1.5 см від краю для скріплення тіста. Щільно згорнути тісто у рулет. Нарізати рулет на рівні частини приблизно 3 см за допомогою звичайної нитки. Булочки укласти у форму, залишаючи відстань між ними 3-4 см. Накрити і залишити в теплому місці на 40 хвилин до збільшення обсягу. Змастити булочки жовтком.
  3. Розігріти духовку до 180°C. Пекти близько 35 хвилин до рум’яності.