fbpx

Чіа пудинг з арахісово-фініковою «карамелью»

Мигдальне молоко:

  • 1 склянка мигдалю
  • 3 склянки води
  • Декілька крапель натурального ванільного екстракту.

 

Чіа пудинг:

  • 1 склянка мигдального молока
  • 3 ст. насіння чиа
  • 4 ст. густого грецького йогурту

 

Карамель:

 

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо мигдалеве молоко. Мигдаль промити та замочити у воді на ніч. Вранці воду злити та залити мигдаль 3 склянками чистої води. Збити в блендері до однорідної консистенції та процідити через марлю. Додати кілька крапель натурального ванільного екстракту.
  2. Насіння чиа залити 1 склянкою мигдального молока, добре перемішати і прибрати в холодильник до набухання (на 3-4 години). За цей час кілька разів перемішати.
  3. Фініки очистити від кісточки та залити теплою водою. Дати постояти півгодини. Додати арахісову пасту та збити все в блендері до однорідності. Густоту карамелі можна регулювати за допомогою кількості води.
  4. Для подачі: викласти на дно склянки або баночки чиа пудинг, додати зверху густий грецький йогурт, полити арахісово-фініковою карамеллю. Прикрасити горіхами, бананами, какао-бобами.