fbpx

Еклери з ванільно-арахісовим кремом

 

Для еклерів:

  • 100 г. молока
  • 150 г. води
  • 120 г. вершкового масла
  • 5 г. цукру
  • Дрібка солі
  • 185 г. борошна
  • 5 яєць

 

Для крему:

 

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180°C. Желатин залити водою.
  2. Воду та молоко налити в сотейник, додати шматочками порізане вершкове масло, сіль та цукор і довести до кипіння. До моменту закипання вся олія повинна розтанути. Додати все борошно, зняти з вогню і вимішати 1 хвилину. Тісто стане однорідним. Знову поставити масу на вогонь і, постійно помішуючи, гріти ще 2 хвилини. На дні повинна з’явитися скоринка, а тісто буде збиратися в грудку.
  3. Зняти з вогню і помішувати ще 5 хвилин. Почати вводити яйця. Яйця вводити по одному. Як тільки 1 яйце розійдеться у тесті, додавати інше. Останні 2 шт. перемішати в піалі і додати в тісто по 1 ст.л. Може знадобитися менше яєць. Тісто має бути гладким, але не рідким. Повинно звисати язичком з лопатки.
  4. Відсадити еклери на лист, застелений пергаментом не дуже близько один до одного. Випікати 35 хвилин до рум’яної скоринки.
  5. Для крему: в один сотейник налити молоко та вершки, додати насіння зі стручка ванілі та довести до кипіння. Зберігати гарячими, поки інший сотейник з товстим дном висипати цукор і розтопити довівши до карамельного кольору. У карамель вилити гарячу молочну суміш. Якщо карамель схопиться, то трохи завадити, і вона розійдеться.
  6. Жовтки трохи збити і влити в них тоненьким струмком вершкову карамель. Повернути суміш на маленький вогонь і зварити крем, постійно помішуючи. Як тільки крем почне густіти і обвалювати ложку, зняти з вогню. Додати набряклий желатин, арахісову пасту та збити занурювальним блендером. Остудити крем, накрити плівкою та прибрати в холодильник на 2 години.
  7. Наповнити готові еклери кремом. Еклери можна покрити розтопленим шоколадом чи цукровою пудрою.