fbpx

Фруктовий кекс без цукру

 

Індгредієнти:

  • 1 чашка (250 мл). суміші сухофруктів (родзинки, курага, інжир)
  • Невелика жменя арахісу
  • 1 ст. л. з гіркою арахісової пасти
  • 3 ст. л. дрібнозернистих вівсяних пластівців
  • 1 ст. л. цільнозернового пшеничного борошна
  • 90 г. яблучного пюре
  • ½ ч.л. кориці
  • 2 шт. гвоздики
  • ½ ч.л. соди

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Сухофрукти добре вимити, залити водою та залишити на годину. Через годину нарізати великі сухофрукти, такі як курага, інжир (можна чорнослив, ананас) кубиками 1 см. Змішати нарізані сухофрукти з арахісової пастою, яблучним пюре та спеціями. Пюре можна приготувати самостійно чи взяти дитяче харчування. Додати до суміші арахіс, борошно, соду та вівсяні пластівці. Всю масу добре перемішати.
  2. Невелику форму для кексу розстелити пергаментом і викласти у неї фруктову масу. Небагато утрамбувати.
  3. Духовку розігріти до 180°C. Випікати кекс 30 хвилин.