
Індгредієнти:
- 1 чашка (250 мл). суміші сухофруктів (родзинки, курага, інжир)
- Невелика жменя арахісу
- 1 ст. л. з гіркою арахісової пасти
- 3 ст. л. дрібнозернистих вівсяних пластівців
- 1 ст. л. цільнозернового пшеничного борошна
- 90 г. яблучного пюре
- ½ ч.л. кориці
- 2 шт. гвоздики
- ½ ч.л. соди
Приготування:
- Сухофрукти добре вимити, залити водою та залишити на годину. Через годину нарізати великі сухофрукти, такі як курага, інжир (можна чорнослив, ананас) кубиками 1 см. Змішати нарізані сухофрукти з арахісової пастою, яблучним пюре та спеціями. Пюре можна приготувати самостійно чи взяти дитяче харчування. Додати до суміші арахіс, борошно, соду та вівсяні пластівці. Всю масу добре перемішати.
- Невелику форму для кексу розстелити пергаментом і викласти у неї фруктову масу. Небагато утрамбувати.
- Духовку розігріти до 180°C. Випікати кекс 30 хвилин.