Гарбузові кекси з кокосовою манною та родзинками

 

На 6 кексів:

  • 2 яйця
  • 40 г. фініків (без кісточки)
  • 60 г. гарячої води
  • 80 г. сирого гарбуза
  • 40 г. ізюму
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 60 г. вівсяного борошна
  • 30 г. кукурудзяного борошна дрібного помелу
  • 1 ч. л. кориці
  • 40 г. кокосової манни
  • 20 г. кокосової олії

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

    1. Фініки добре промити та залити 60 г. гарячої води, залишити на годину. Родзинки також добре промити, залити теплою водою. Гарбуз натерти на великій тертці.
    2. Розм’якшені фініки збити блендером разом із рідиною та корицею. З родзинок воду злити, просушити його паперовим рушником.
    3. Духовку розігріти до 180°C. Яйця збити до міцної піни та половину змішати з фініковим пюре. Додати до цієї маси розм’якшену кокосову манну (можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі), розтоплене кокосове масло і зверху просіяти обидва види борошна і розпушувач. Акуратно змішати лопаткою в однорідну масу, намагаючись максимально зберегти легкість. Додати до маси родзинки та тертий гарбуз. Знову акуратно перемішати. Розкласти по формах, зверху можна посипати горіхами, вівсяними пластівцями або кокосовою стружкою.
    4. Підмішати половину збитих яєць, що залишилася. Випікати в розігрітій духовці 25 хвилин до сухої шпажки.