
На 6 кексів:
- 2 яйця
- 40 г. фініків (без кісточки)
- 60 г. гарячої води
- 80 г. сирого гарбуза
- 40 г. ізюму
- 1 ч.л. розпушувача
- 60 г. вівсяного борошна
- 30 г. кукурудзяного борошна дрібного помелу
- 1 ч. л. кориці
- 40 г. кокосової манни
- 20 г. кокосової олії
Приготування:
-
- Фініки добре промити та залити 60 г. гарячої води, залишити на годину. Родзинки також добре промити, залити теплою водою. Гарбуз натерти на великій тертці.
- Розм’якшені фініки збити блендером разом із рідиною та корицею. З родзинок воду злити, просушити його паперовим рушником.
- Духовку розігріти до 180°C. Яйця збити до міцної піни та половину змішати з фініковим пюре. Додати до цієї маси розм’якшену кокосову манну (можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі), розтоплене кокосове масло і зверху просіяти обидва види борошна і розпушувач. Акуратно змішати лопаткою в однорідну масу, намагаючись максимально зберегти легкість. Додати до маси родзинки та тертий гарбуз. Знову акуратно перемішати. Розкласти по формах, зверху можна посипати горіхами, вівсяними пластівцями або кокосовою стружкою.
- Підмішати половину збитих яєць, що залишилася. Випікати в розігрітій духовці 25 хвилин до сухої шпажки.