Гарбузовий хліб із шоколадом та волоськими горіхами (без яєць)

 

Індгредієнти:

  • 25 г. насіння льону
  • 70 г. води
  • 440 г. запеченого гарбуза
  • 55 г. арахісової пасти
  • 30 г. кокосової олії
  • 30 г. волоських горіхів
  • 1,5 ч.л. кориці
  • 0,5 ч.л. меленого імбиру
  • 3 ст.л. кленового сиропу
  • Мускатний горіх на кінчику ножа
  • 20 г. шоколаду
  • 150 г. вівсяного борошна
  • 100 г. пшеничного борошна
  • 1 ч. л. розпушувача

 

 

 

 

Приготування:

  1. Насіння льону залити 70 г. очищеною водою і залишити на півгодини. Збити блендером до кашки.
  2. Гарбуз збити блендером у пюре. Краще використовувати запечений гарбуз, тому що в ньому менше рідини та більш насичений смак. Можна використати і відварений гарбуз, але пюре з нього треба віджати.
  3. Всі сухі інгредієнти (борошно, розпушувач та спеції) просіяти у велику миску. Додати спочатку лляну масу, потім гарбузове пюре, арахісову пасту, кленовий сироп та м’яку кокосову олію. Все перемішати до однорідності. Вийде в’язке тісто.
  4. Порубати горіхи. І підмішати в тісто
  5. Духовку розігріти до 175°C. Форму для хліба вистелити пергаментом. Наповнити тістом. Зверху посипати рубаним шоколадом.
  6. Випікати 50 хвилин. Перед тим як нарізати кекс, дати йому повністю охолонути.