
Індгредієнти:
- 25 г. насіння льону
- 70 г. води
- 440 г. запеченого гарбуза
- 55 г. арахісової пасти
- 30 г. кокосової олії
- 30 г. волоських горіхів
- 1,5 ч.л. кориці
- 0,5 ч.л. меленого імбиру
- 3 ст.л. кленового сиропу
- Мускатний горіх на кінчику ножа
- 20 г. шоколаду
- 150 г. вівсяного борошна
- 100 г. пшеничного борошна
- 1 ч. л. розпушувача
Приготування:
- Насіння льону залити 70 г. очищеною водою і залишити на півгодини. Збити блендером до кашки.
- Гарбуз збити блендером у пюре. Краще використовувати запечений гарбуз, тому що в ньому менше рідини та більш насичений смак. Можна використати і відварений гарбуз, але пюре з нього треба віджати.
- Всі сухі інгредієнти (борошно, розпушувач та спеції) просіяти у велику миску. Додати спочатку лляну масу, потім гарбузове пюре, арахісову пасту, кленовий сироп та м’яку кокосову олію. Все перемішати до однорідності. Вийде в’язке тісто.
- Порубати горіхи. І підмішати в тісто
- Духовку розігріти до 175°C. Форму для хліба вистелити пергаментом. Наповнити тістом. Зверху посипати рубаним шоколадом.
- Випікати 50 хвилин. Перед тим як нарізати кекс, дати йому повністю охолонути.