Гарбузовий тарт

 

Індгредієнти:

  • 90 г. пшеничного борошна
  • 60 г. мигдального борошна
  • 50 г. вівсяних пластівців
  • 70 г. арахісової пасти
  • 80 г. холодного вершкового масла
  • Дрібка солі
  • 1 ст. л. кленового сиропу
  • 30 мл. крижаної води

 

Для начинки:

  • 630 г. запеченого гарбуза
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. кориці
  • ¼ ч.л. мускатного горіха
  • ¼ ч.л. меленого імбиру
  • 1 шт. гвоздики
  • 4 фініка

 

Приготування:

  1. Для тіста просіяти обидва види борошна. Додати вівсяні пластівці, сіль. Перемішати. Додати арахісову пасту, холодне вершкове масло та кленовий сироп. За допомогою вилки змішати всі інгредієнти у дрібну крихту. Додати крижану воду і швидко перемішати руками до об’єднання тіста в кому. Обернути тісто в харчову плівку та прибрати в холодильник на годину.
  2. Запечений гарбуз, очищений від шкірки, помістити в блендер разом зі спеціями, яйцями та фініками. Збити до однорідного гладкого пюре.
  3. Духовку розігріти до 200°C. У форму для тартів викласти тісто і розрівняти шаром завтовшки близько 6 мм. Забрати форму в морозилку на 15 хвилин. Потім дістати з морозилки та наколоти тісто вилкою. Випікати 15 хвилин. Спочатку на тісто викласти пергамент із квасолею, випікати так 7-8 хвилин. Потім прибрати прес і пекти ще стільки ж.
  4. Зменшити температуру духовки до 170°C. Вилити в основу гарбузове пюре та пекти 40-50 хвилин.
  5. Центр пирога має виглядати ще вологим, але при цьому не бути рідким. Витягнути з духовки та остудити.