
Індгредієнти:
- 90 г. пшеничного борошна
- 60 г. мигдального борошна
- 50 г. вівсяних пластівців
- 70 г. арахісової пасти
- 80 г. холодного вершкового масла
- Дрібка солі
- 1 ст. л. кленового сиропу
- 30 мл. крижаної води
Для начинки:
- 630 г. запеченого гарбуза
- 3 яйця
- 1 ч. л. кориці
- ¼ ч.л. мускатного горіха
- ¼ ч.л. меленого імбиру
- 1 шт. гвоздики
- 4 фініка
Приготування:
- Для тіста просіяти обидва види борошна. Додати вівсяні пластівці, сіль. Перемішати. Додати арахісову пасту, холодне вершкове масло та кленовий сироп. За допомогою вилки змішати всі інгредієнти у дрібну крихту. Додати крижану воду і швидко перемішати руками до об’єднання тіста в кому. Обернути тісто в харчову плівку та прибрати в холодильник на годину.
- Запечений гарбуз, очищений від шкірки, помістити в блендер разом зі спеціями, яйцями та фініками. Збити до однорідного гладкого пюре.
- Духовку розігріти до 200°C. У форму для тартів викласти тісто і розрівняти шаром завтовшки близько 6 мм. Забрати форму в морозилку на 15 хвилин. Потім дістати з морозилки та наколоти тісто вилкою. Випікати 15 хвилин. Спочатку на тісто викласти пергамент із квасолею, випікати так 7-8 хвилин. Потім прибрати прес і пекти ще стільки ж.
- Зменшити температуру духовки до 170°C. Вилити в основу гарбузове пюре та пекти 40-50 хвилин.
- Центр пирога має виглядати ще вологим, але при цьому не бути рідким. Витягнути з духовки та остудити.