Груші, томлені в червоному вині з ніжним мигдальним кремом

 

Індгредієнти:

  • 2 груші
  • 350 мл. сухого червоного вина
  • 1 паличка кориці
  • 2 шт. гвоздики
  • 1 зірочка бадяна
  • 1 горошина запашного перцю
  • 4 ч. л. тростинного цукру
  • 1 ч. л. цедри лимона

Для крему:

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Груші для цього десерту мають бути щільними та соковитими. У жодному разі ні м’якими, кашоподібними і не надто твердими. Ідеально підійде сорт Бере Боск або Конференція.
  2. Груші очистити від шкірки, розрізати навпіл і вийняти кісточки. Якщо у вас груші з хвостиками, залиште їх для краси.
  3. У сотейник вилити вино та поставити на невеликий вогонь. Коли вино почне закипати, додати цукор, прянощі та цедру лимона. Перемішати. Викласти в сотейник половинки груш і нудити на повільному вогні близько 20 хвилин. Коли груші стануть м’якими, вимкнути вогонь, накрити кришкою і залишити так на кілька годин. Можна на ніч.
  4. Для крему збити всі інгредієнти у блендері. Фініки краще купувати свіжі. Їх легко очистити від шкірки. Цей крок не обов’язковий, але так тестура крему буде ніжнішою. Н
  5. На тарілку викласти кілька столових ложок крему зверху груші. Груші полити 1 ст. вина, що залишився. Прикрасити пелюстками мигдалю.