
Індгредієнти:
- 2 груші
- 350 мл. сухого червоного вина
- 1 паличка кориці
- 2 шт. гвоздики
- 1 зірочка бадяна
- 1 горошина запашного перцю
- 4 ч. л. тростинного цукру
- 1 ч. л. цедри лимона
Для крему:
- 250 г. вершкового сиру
- 2 ст. л. мигдальної пасти
- 4 свіжі фініки
- 3 ст. л. 20% вершків
Приготування:
- Груші для цього десерту мають бути щільними та соковитими. У жодному разі ні м’якими, кашоподібними і не надто твердими. Ідеально підійде сорт Бере Боск або Конференція.
- Груші очистити від шкірки, розрізати навпіл і вийняти кісточки. Якщо у вас груші з хвостиками, залиште їх для краси.
- У сотейник вилити вино та поставити на невеликий вогонь. Коли вино почне закипати, додати цукор, прянощі та цедру лимона. Перемішати. Викласти в сотейник половинки груш і нудити на повільному вогні близько 20 хвилин. Коли груші стануть м’якими, вимкнути вогонь, накрити кришкою і залишити так на кілька годин. Можна на ніч.
- Для крему збити всі інгредієнти у блендері. Фініки краще купувати свіжі. Їх легко очистити від шкірки. Цей крок не обов’язковий, але так тестура крему буде ніжнішою. Н
- На тарілку викласти кілька столових ложок крему зверху груші. Груші полити 1 ст. вина, що залишився. Прикрасити пелюстками мигдалю.