
Індгредієнти:
- 2 чашки борошна (чашка 250 мл)
- 14 г. свіжих дріжджів
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1 ч. л. солі
- 0.5 чашки води ледь теплої води
- 2 ст. л. арахісової пасти
- 30 г. насіння
- 1 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Дріжджі залити невеликою кількістю води кімнатної температури, додати 1 ч.л. коричневого цукру, перемішати ложкою та залишити на 15 хвилин. Дріжджі повинні почати пінитися.
- У велику миску просіяти борошно. У центрі зробити поглиблення і влити туди дріжджі, додати сіль, арахісову пасту, насіння і воду, що залишилася. Перемішати добре ложкою, потім вимішувати в міксері з насадкою гак або руками (близько 7 хвилин). Тісто має бути липкувате, але відставати від рук. Якщо занадто липке, то трохи додати ще борошно.
- Змастити тісто оливковою олією та прибрати на годину у тепле місце, щоб тісто піднялося.
- Коли тісто збільшиться в обсязі, добре обім’яти його, щоб випустити все повітря. Форму для хліба змастити олією, дно простелити пергаментом. З тіста сформувати цеглу і прибрати у форму для випікання. Накрити рушником та прибрати у тепле місце ще на 30 хвилин.
- Розігріти духовку до 190 °C. Випікати хліб 35 хвилин. Хліб має підрум’янитися. Звук має бути глухим, якщо постукати по хлібу знизу.
- Перед подачею дати хлібу охолонути.