fbpx

Хліб з арахісовою пастою

 

Індгредієнти:

  • 2 чашки борошна (чашка 250 мл)
  • 14 г. свіжих дріжджів
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 0.5 чашки води ледь теплої води
  • 2 ст. л. арахісової пасти
  • 30 г. насіння
  • 1 ст. л. оливкової олії

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Дріжджі залити невеликою кількістю води кімнатної температури, додати 1 ч.л. коричневого цукру, перемішати ложкою та залишити на 15 хвилин. Дріжджі повинні почати пінитися.
  2. У велику миску просіяти борошно. У центрі зробити поглиблення і влити туди дріжджі, додати сіль, арахісову пасту, насіння і воду, що залишилася. Перемішати добре ложкою, потім вимішувати в міксері з насадкою гак або руками (близько 7 хвилин). Тісто має бути липкувате, але відставати від рук. Якщо занадто липке, то трохи додати ще борошно.
  3. Змастити тісто оливковою олією та прибрати на годину у тепле місце, щоб тісто піднялося.
  4. Коли тісто збільшиться в обсязі, добре обім’яти його, щоб випустити все повітря. Форму для хліба змастити олією, дно простелити пергаментом. З тіста сформувати цеглу і прибрати у форму для випікання. Накрити рушником та прибрати у тепле місце ще на 30 хвилин.
  5. Розігріти духовку до 190 °C. Випікати хліб 35 хвилин. Хліб має підрум’янитися. Звук має бути глухим, якщо постукати по хлібу знизу.
  6. Перед подачею дати хлібу охолонути.