
Індгредієнти:
- 50 г. вершкового масла
- 85 г. меду
- 50 г. коричневого цукру (краще сорт темний мусковадо)
- 35 г. арахісової пасти
- 1 ч. л. соди
- 180 г. муки
- 0.5 ч.л. меленого імбиру
- 0.5 ч.л. меленої кориці
- Дрібка меленої гвоздики
- Дрібка кардамону
- Мускатний горіх на кінчику ножа
Глазур:
- Сік лимона
- 100 г. цукрової пудри
Приготування:
- Вершкове масло попередньо дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким. Змішати його з арахісової пастою.
- У сотейник висипати цукор та мед. Поставити на маленький вогонь та розтопити. Як тільки все перетвориться на однорідний сироп, додати 1 ч.л. соди. Перемішати. Маса моментально почне збільшуватися в обсязі та пінитися. Зняти масу з вогню і додати вершкове масло змішане з арахісової пастою. Перемішати.
- Відразу додати 160 г муки. Перемішати. Тісто не повинне липнути до рук, але при цьому має бути м’яким. При необхідності додати ще трохи борошна.
- Духівку розігріти до 180℃.
- Тісто розкотити в пласт завтовшки близько 4 мм. Вирізати фігурки за допомогою форм.
- Викласти печиво на лист застелений пергаментом на відстані 2 см один від одного, так як при випіканні печиво трохи збільшиться в обсязі. Випікати 6-7 хвилин.
- Для глазурі змішати сік лимона та цукрову пудру. Прикрасити печиво.