Імбирно-арахісове печиво

 

Індгредієнти:

  • 50 г. вершкового масла
  • 85 г. меду
  • 50 г. коричневого цукру (краще сорт темний мусковадо)
  • 35 г. арахісової пасти
  • 1 ч. л. соди
  • 180 г. муки
  • 0.5 ч.л. меленого імбиру
  • 0.5 ч.л. меленої кориці
  • Дрібка меленої гвоздики
  • Дрібка кардамону
  • Мускатний горіх на кінчику ножа

 

 

Глазур:

  • Сік лимона
  • 100 г. цукрової пудри

 

 

Приготування:

  1. Вершкове масло попередньо дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким. Змішати його з арахісової пастою.
  2. У сотейник висипати цукор та мед. Поставити на маленький вогонь та розтопити. Як тільки все перетвориться на однорідний сироп, додати 1 ч.л. соди. Перемішати. Маса моментально почне збільшуватися в обсязі та пінитися. Зняти масу з вогню і додати вершкове масло змішане з арахісової пастою. Перемішати.
  3. Відразу додати 160 г муки. Перемішати. Тісто не повинне липнути до рук, але при цьому має бути м’яким. При необхідності додати ще трохи борошна.
  4. Духівку розігріти до 180℃.
  5. Тісто розкотити в пласт завтовшки близько 4 мм. Вирізати фігурки за допомогою форм.
  6. Викласти печиво на лист застелений пергаментом на відстані 2 см один від одного, так як при випіканні печиво трохи збільшиться в обсязі. Випікати 6-7 хвилин.
  7. Для глазурі змішати сік лимона та цукрову пудру. Прикрасити печиво.