fbpx

Кокосові трюфелі з білим шоколадом та журавлиною

 

Індгредієнти:

  • 50 г. кокосової манни
  • 100 г. якісного білого шоколаду
  • ½ склянки журавлини
  • 20 мл. води
  • 40 г. цукру
  • 1 ч. л. цедри апельсина

 

Приготування:

  1. Журавлину добре помити і помістити в маленький сотейник. Посипати цукром. Додати дуже дрібно натерту апельсинову цедру та воду. Поставити на середній вогонь і томити близько 5 хвилин. Цукор повинен розчинитись, але ягоди не повинні полопатися.
  2. Шоколад порубати на дрібні шматочки і розтопити на водяній бані або мікрохвильовій печі. Якщо топите шоколад у мікрохвильовій печі обов’язково робити це в імпульсному режимі по 10 секунд, потім перемішувати силіконовою лопаткою, щоб шоколад не підгорів.
  3. У розтоплений шоколад додати 2 ст.л. журавлинного сиропу та розтоплену кокосову манну. Все акуратно перемішати лопаткою. Маса повинна вийти м’якою та пластичною. Якщо маса буде густа, то додати ще ложку сиропу.
  4. Дати шоколадній масі охолонути. Взяти трохи шоколадної маси на долоню, в центр покласти 1 ягоду журавлини і скачати кульку. Коли всі трюфелі будуть готові, прибрати холодильник на 1 годину.
  5. Перед подачею трюфелі бажано дістати із холодильника за 30 хвилин.