
Індгредієнти:
- 50 г. кокосової манни
- 100 г. якісного білого шоколаду
- ½ склянки журавлини
- 20 мл. води
- 40 г. цукру
- 1 ч. л. цедри апельсина
Приготування:
- Журавлину добре помити і помістити в маленький сотейник. Посипати цукром. Додати дуже дрібно натерту апельсинову цедру та воду. Поставити на середній вогонь і томити близько 5 хвилин. Цукор повинен розчинитись, але ягоди не повинні полопатися.
- Шоколад порубати на дрібні шматочки і розтопити на водяній бані або мікрохвильовій печі. Якщо топите шоколад у мікрохвильовій печі обов’язково робити це в імпульсному режимі по 10 секунд, потім перемішувати силіконовою лопаткою, щоб шоколад не підгорів.
- У розтоплений шоколад додати 2 ст.л. журавлинного сиропу та розтоплену кокосову манну. Все акуратно перемішати лопаткою. Маса повинна вийти м’якою та пластичною. Якщо маса буде густа, то додати ще ложку сиропу.
- Дати шоколадній масі охолонути. Взяти трохи шоколадної маси на долоню, в центр покласти 1 ягоду журавлини і скачати кульку. Коли всі трюфелі будуть готові, прибрати холодильник на 1 годину.
- Перед подачею трюфелі бажано дістати із холодильника за 30 хвилин.