
Інгредієнти:
- 2 великих стиглих банана
- 100 г. арахісової пасти з медом
- сік 1 лимона
- 60 г. ізюму
- 400 г. відвареного нуту
- 100 г. вівсяних пластівців
- 1 ч. г. кориці
- Дрібка свіжомеленої гвоздики
Приготування:
-
- Зварити нут, попередньо замочивши його в холодній воді проти ночі. При варінні після закипання воду злити, нут промити, знову залити водою, знову довести до кипіння, знову злити воду, залити чистою водою і варити до готовності.
- Родзинки добре промити. Залити теплою водою і дати набрякнути.
- Нут процідити, скласти чашу блендера. До нього додати сік 1 лимона, арахісову пасту, банани, родзинки, спеції. Все збити у однорідну масу. Вона вийде густа та липка. У цю масу додати вівсяні пластівці, добре перемішати і прибрати в холодильник на пару годин. Вівсянка вбере вологу і маса стане менш липкою і ліпиться і не сильно бруднити руки.
- Деко застелити пергаментом. На нього квадратом викласти масу для батончиків та розрізати на прямокутники. Забрати в холодильник ще на добу.
- Батончики можна обернути пергаментом і брати з собою як корисне перекушування.