Корисні батончики з вівсянкою та арахісовою пастою

 

Інгредієнти:

  • 2 великих стиглих банана
  • 100 г. арахісової пасти з медом
  • сік 1 лимона
  • 60 г. ізюму
  • 400 г. відвареного нуту
  • 100 г. вівсяних пластівців
  • 1 ч. г. кориці
  • Дрібка свіжомеленої гвоздики

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

    1. Зварити нут, попередньо замочивши його в холодній воді проти ночі. При варінні після закипання воду злити, нут промити, знову залити водою, знову довести до кипіння, знову злити воду, залити чистою водою і варити до готовності.
    2. Родзинки добре промити. Залити теплою водою і дати набрякнути.
    3. Нут процідити, скласти чашу блендера. До нього додати сік 1 лимона, арахісову пасту, банани, родзинки, спеції. Все збити у однорідну масу. Вона вийде густа та липка. У цю масу додати вівсяні пластівці, добре перемішати і прибрати в холодильник на пару годин. Вівсянка вбере вологу і маса стане менш липкою і ліпиться і не сильно бруднити руки.
    4. Деко застелити пергаментом. На нього квадратом викласти масу для батончиків та розрізати на прямокутники. Забрати в холодильник ще на добу.
    5. Батончики можна обернути пергаментом і брати з собою як корисне перекушування.