Крамбл з журавлиною та яблуками

 

Для начинки:

  • 250 г. свіжої журавлини
  • 1 велике солодке яблуко
  • Сік та цедра 1 великого апельсину
  • 3 ст. л. кленового сиропу
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю

 

Для крамбла:

  • 60 г. арахісової пасти
  • 50 г. коричневого цукру
  • 75 г. муки
  • 90 г. крупнозернових вівсяних пластівців
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • Дрібка солі

 

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Духовку розігріти до 180°C. Керамічну форму для запікання змастити вершковим маслом.
  2. Яблука та журавлину вимити. Яблука очистити від шкірки та нарізати кубиками зі стороною 1.5 см.
  3. У сотейнику підігріти трохи апельсиновий сік, змішати його з крохмалем і кленовим сиропом. Змішати яблука та журавлину з цією рідиною.
  4. Для крамбла розтерти руками охолоджену арахісову пасту, борошно, вівсяні пластівці та вершкове масло. Додати цукор, корицю та сіль і ще раз добре перемішати. У вас має вийде крихта. Якщо маса вийшла липковата можна додати трохи більше пластівців.
  5. На дно форми викласти фруктову суміш. Зверху викласти крамбл. Випікати в духовці близько 40 хвилин до золотистого кольору крамбла.