
Для начинки:
- 250 г. свіжої журавлини
- 1 велике солодке яблуко
- Сік та цедра 1 великого апельсину
- 3 ст. л. кленового сиропу
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Для крамбла:
- 60 г. арахісової пасти
- 50 г. коричневого цукру
- 75 г. муки
- 90 г. крупнозернових вівсяних пластівців
- 1 ч. л. кориці
- 1 ст. л. вершкового масла
- Дрібка солі
Приготування:
- Духовку розігріти до 180°C. Керамічну форму для запікання змастити вершковим маслом.
- Яблука та журавлину вимити. Яблука очистити від шкірки та нарізати кубиками зі стороною 1.5 см.
- У сотейнику підігріти трохи апельсиновий сік, змішати його з крохмалем і кленовим сиропом. Змішати яблука та журавлину з цією рідиною.
- Для крамбла розтерти руками охолоджену арахісову пасту, борошно, вівсяні пластівці та вершкове масло. Додати цукор, корицю та сіль і ще раз добре перемішати. У вас має вийде крихта. Якщо маса вийшла липковата можна додати трохи більше пластівців.
- На дно форми викласти фруктову суміш. Зверху викласти крамбл. Випікати в духовці близько 40 хвилин до золотистого кольору крамбла.