
Інгредієнти:
- 250 г. молока
- 200 г. 20% вершків
- 150 г. цукру (120+30 г)
- ¼ ч.л кориці
- 1 ч. л. натурального ванільного екстракту
- 4 великі жовтки
- 50 г. пасти з фундуку
Приготування:
-
- Для початку приготуємо заварний крем. У сотейнику змішати молоко, вершки та 80 г цукру. Поставити на середній вогонь і нагріти до появи перших бульбашок – трохи не доводячи до кипіння.
- В окремій мисці збити міксером 50 г. цукру, жовтки та пасту з фундука. Коли маса посвітлішає, вилити в неї половину гарячої молочної суміші, добре перемішати, і повернути все в сотейник з гарячим молоком, що залишилося. Поставити на повільний вогонь та варити, безперервно помішуючи, до загусання. Крем повинен обвалювати ложку.
- Розігріти духовку до 150°C. Крем розподілити по рамекінам. Рамекіни поставити в глибоке деко. В лист налити води, щоб вона доходила до середини рамекіна.
- Випікати крем-брюле близько 40 хвилин. Краї повинні запектися, а центр все ще трохи тремтять. Остудити брюле крем. Охолодити у холодильнику близько 4 годин.
- Перед подачею посипати крем брюле цукром та використовуючи пальник карамелізувати його. Також можна поставити рамекін в духовку на високу полицю на температуру близько 200°C на 1-2 хвилини до карамелізації цукру.