Лимонно-кокосові маффіни з маком

 

Індгредієнти для 6 мафінів:

  • 190 г. пшеничного борошна
  • 15 г. маку
  • 75 г. цукру
  • Дрібка солі
  • 5 г. розпушувача
  • 1 г. соди (1/4 ч.л)
  • 30 г. кокосової олії
  • 25 г. кокосової манни
  • 1 яйце
  • 1 середній лимон
  • 110 г. густого йогурту

 

Приготування:

  1. Духівку розігріти до 190℃.
  2. З лимона зняти цедру, додати її до цукру та добре розтерти руками.
  3. У велику миску просіяти борошно, додати мак, соду, розпушувач, сіль та цукор з цедрою. Все ретельно перемішати віночком протягом 20-30 секунд.
  4. В окремій ємності до кокосового масла додати манну і розтопити всі разом у мікрохвильовій печі.
  5. Додати 1 яйце і вручну збити віночком до однорідності. Витиснути сюди сік лимона, додати йогурт і ретельно все перемішати.
  6. Додати рідкі інгредієнти до сухих та перемішати тісто за допомогою дерев’яної ложки. Тісто вийде досить густим.
  7. Наповнити тістом формочки для маффінів. Випікати 30 хвилин.