
Індгредієнти для 6 мафінів:
- 190 г. пшеничного борошна
- 15 г. маку
- 75 г. цукру
- Дрібка солі
- 5 г. розпушувача
- 1 г. соди (1/4 ч.л)
- 30 г. кокосової олії
- 25 г. кокосової манни
- 1 яйце
- 1 середній лимон
- 110 г. густого йогурту
Приготування:
- Духівку розігріти до 190℃.
- З лимона зняти цедру, додати її до цукру та добре розтерти руками.
- У велику миску просіяти борошно, додати мак, соду, розпушувач, сіль та цукор з цедрою. Все ретельно перемішати віночком протягом 20-30 секунд.
- В окремій ємності до кокосового масла додати манну і розтопити всі разом у мікрохвильовій печі.
- Додати 1 яйце і вручну збити віночком до однорідності. Витиснути сюди сік лимона, додати йогурт і ретельно все перемішати.
- Додати рідкі інгредієнти до сухих та перемішати тісто за допомогою дерев’яної ложки. Тісто вийде досить густим.
- Наповнити тістом формочки для маффінів. Випікати 30 хвилин.