Літній торт без глютена та цукру

 

Для коржу:

  • 40 г. кураги
  • 90 г. рисового борошна
  • 50 г. мигдального борошна
  • Цедра 1 лимона
  • 5 яєць
  • 2 ст. л. кокосової олії
  • 1 ч. л. розпушувача

 

Крем:

 

Додатково:

  • 250 г. солодких та соковитих персиків
  • 5-6 абрикос

 

Приготування:

  1. Духовку розігріти до 170°C. 2 форми діаметром 16 см застелити пергаментом та змастити кокосовою олією.
  2. Курагу нарізати дрібними кубиками по 4-5 мм. Інжир промити та залити гарячою водою.
  3. Обидва види борошна просіяти разом з розпушувачем. 2 яйця та 3 жовтки збити з щіпкою солі до густої світлої піни. Додати цедру лимона, борошно і добре перемішати лопаткою. Додати розтоплене кокосове масло і ще раз перемішати.
  4. 3 білки, що залишилися, збити до м’яких піків і в 2 прийоми ввести в тісто, намагаючись максимально зберегти легкість.
  5. Тісто розділити на 2 частини та вилити у форми для випікання. Так, як бісквіт не містить цукру і пшеничного борошна, те щоб він пропекся, корж повинен бути не високий.
  6. Випікати бісквіт 15-18 хвилин. Готові бісквіти остудити і розрізати кожен на 2 коржа. Усього вийде 4 коржі.
  7. Персики очистити від шкірки та збити блендером. Персики обов’язково повинні бути дуже соковитими та досить солодкими. Персикове пюре просочити всі коржі.
  8. Для крему збити інжир із водою, сир і кокосову манну. Додати до крему нарізані кубиками абрикоси.
  9. Промазати коржі кремом. Зібрати торт. Дати просочитися у холодильнику не менше ночі, а краще 24 години.
  10. Прикрасити фруктами та м’ятою.