
Для коржу:
- 40 г. кураги
- 90 г. рисового борошна
- 50 г. мигдального борошна
- Цедра 1 лимона
- 5 яєць
- 2 ст. л. кокосової олії
- 1 ч. л. розпушувача
Крем:
- 75 г. сушеного інжиру
- 75 г. гарячої води
- 230 г. сиру
- 70 г. кокосової манни
Додатково:
- 250 г. солодких та соковитих персиків
- 5-6 абрикос
Приготування:
- Духовку розігріти до 170°C. 2 форми діаметром 16 см застелити пергаментом та змастити кокосовою олією.
- Курагу нарізати дрібними кубиками по 4-5 мм. Інжир промити та залити гарячою водою.
- Обидва види борошна просіяти разом з розпушувачем. 2 яйця та 3 жовтки збити з щіпкою солі до густої світлої піни. Додати цедру лимона, борошно і добре перемішати лопаткою. Додати розтоплене кокосове масло і ще раз перемішати.
- 3 білки, що залишилися, збити до м’яких піків і в 2 прийоми ввести в тісто, намагаючись максимально зберегти легкість.
- Тісто розділити на 2 частини та вилити у форми для випікання. Так, як бісквіт не містить цукру і пшеничного борошна, те щоб він пропекся, корж повинен бути не високий.
- Випікати бісквіт 15-18 хвилин. Готові бісквіти остудити і розрізати кожен на 2 коржа. Усього вийде 4 коржі.
- Персики очистити від шкірки та збити блендером. Персики обов’язково повинні бути дуже соковитими та досить солодкими. Персикове пюре просочити всі коржі.
- Для крему збити інжир із водою, сир і кокосову манну. Додати до крему нарізані кубиками абрикоси.
- Промазати коржі кремом. Зібрати торт. Дати просочитися у холодильнику не менше ночі, а краще 24 години.
- Прикрасити фруктами та м’ятою.