
Для тіста:
- 320 г. пшеничного борошна
- 120 мл. молока
- 1 яйце
- 50 г. цукру
- 35 г. розм’якшеного вершкового масла
- 6 г. свіжих дріжджів
- 0,5 ч.л. солі
- цедра 1 апельсину
Начинка:
- 1 яблуко
- 1 ст. л. арахісової пасти зі шматочками
Додатково:
- 1 ч. л. кориці
- 50 г. цукру
- 30 г. вершкового масла
Приготування:
- У тепле молоко додати ложку цукру та розвести дріжджі. Залишити на 15 хвилин до появи дріжджової шапочки. Яйце збити з цукром, що залишився, додати масло і перемішати. Борошно просіяти, додати сіль, цедру, молоко з дріжджами, яєчну масу. Добре вимісити. Готове тісто не повинне липнути до рук. Накрити тісто рушником та прибрати у тепле місце на 2 години.
- Для начинки яблуко натерти на тертці і змішати з арахісової пастою.
- Духовку розігріти до 180°C.
- Тісто, що підійшло, обім’яти. Від тіста відірвати невеликий шматочок, приплюснути на долоні, щоб вийшов коржик діаметром близько 5 см. У центр викласти трохи начинки, защипнути тісто і скачати кульки. Виконати так з усім тістом.
- Розтопити 30 г вершкового масла. У плоскій тарілці змішати цукор із корицею. Кожну кульку вмочити у розтоплене вершкове масло. Потім обваляти в суміші цукру та кориці. Викласти кульки у змащену олією форму. Дати постояти 10-15 хвилин.
- Випікати до готовності близько 30 хвилин.