fbpx

Мавпячий хліб з яблуками, арахісовою пастою та ароматом апельсину

 

Для тіста:

  • 320 г. пшеничного борошна
  • 120 мл. молока
  • 1 яйце
  • 50 г. цукру
  • 35 г. розм’якшеного вершкового масла
  • 6 г. свіжих дріжджів
  • 0,5 ч.л. солі
  • цедра 1 апельсину

 

Начинка:

 

Додатково:

  • 1 ч. л. кориці
  • 50 г. цукру
  • 30 г. вершкового масла

 

Приготування:

  1. У тепле молоко додати ложку цукру та розвести дріжджі. Залишити на 15 хвилин до появи дріжджової шапочки. Яйце збити з цукром, що залишився, додати масло і перемішати. Борошно просіяти, додати сіль, цедру, молоко з дріжджами, яєчну масу. Добре вимісити. Готове тісто не повинне липнути до рук. Накрити тісто рушником та прибрати у тепле місце на 2 години.
  2. Для начинки яблуко натерти на тертці і змішати з арахісової пастою.
  3. Духовку розігріти до 180°C.
  4. Тісто, що підійшло, обім’яти. Від тіста відірвати невеликий шматочок, приплюснути на долоні, щоб вийшов коржик діаметром близько 5 см. У центр викласти трохи начинки, защипнути тісто і скачати кульки. Виконати так з усім тістом.
  5. Розтопити 30 г вершкового масла. У плоскій тарілці змішати цукор із корицею. Кожну кульку вмочити у розтоплене вершкове масло. Потім обваляти в суміші цукру та кориці. Викласти кульки у змащену олією форму. Дати постояти 10-15 хвилин.
  6. Випікати до готовності близько 30 хвилин.