
Інгредієнти:
- 250 г. пшеничного борошна
- 2 великі яйця
- 500 мл. кефіру (не менше 2.5% жирності)
- 80 г. мигдальної пасти
- 30 г. цукру
- 2 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. соди
- ½ ч.л. солі
- 40 г. вершкового масла
- 30 г. вівсяних пластівців
Для подачі:
- Ягоди, кленовий сироп
Приготування:
-
- Борошно просіяти у велику миску і додати до неї всі сухі інгредієнти – соду, розпушувач, цукор та сіль. Добре перемішати все віночком.
- У блендері збити до однорідності арахісову пасту і вершкове масло, додати кефір і знову збити. Рідку суміш з’єднати з сухою, ретельно перемішавши, щоб не було грудочок.
- Вафельницю для віденських вафель розігріти і змастити будь-якою олією. Випікати вафлі від 2 до 4 хвилин в залежності від того, на скільки хрустку скоринку ви любите.
- Для подачі чудово підійдуть банани, ягоди, кленовий сироп чи мед.
Такі ж вафлі можна приготувати з будь-якої горіхової пастою Бурундук, але все ж мигдаль дає невимовний аромат.