Мигдальний тірамісу (без сирих яєць)

 

Індгредієнти:

  • 4 жовтки
  • 35 г. вершків 20%
  • 100 г. цукру
  • 1 чашка (250 мл) міцної кави
  • 1 ч. л. рому
  • 2 ч. л. мигдальної пасти
  • ½ ч.л. натурального ванільного екстракту
  • 14 шт. печива «дамські пальчики»
  • 350 г. маскарпоне
  • 100 г жирних вершків (33%)
  • 1 ст. л. какао

 

Приготування:

  1. Зварити міцну каву. Додати ром (за бажанням). Залишити каву, щоб охолонула.
  2. Жовтки збити із цукром до освітлення. Додати 35 г. рідких вершків 20% жирності і перемішати.
  3. Поставити на водяну баню і зварити заварний крем, безперервно помішуючи вінчиком, щоб жовтки прогрівалися рівномірно і не згорнулися. Процес триватиме близько 10 хвилин. Крем повинен загуснути. Зняти з вогню і додати в крем ванільний екстракт і мигдальну пасту. Добре перемішати.
  4. Заварний крем додати маскарпоне і збити міксером. Жирні вершки збити міксером та акуратно підмішати до крему.
  5. Печиво почергово занурювати в каву з обох боків. Опускати буквально на 1 секунду. Викласти перший шар дном форми. Зверху викласти половину крему. Знову повторити шар печива і зверху викласти крем, що залишився. Прибрати у холодильник на 6-12 годин. Щедро притрусити зверху какао.