
Індгредієнти:
- 4 жовтки
- 35 г. вершків 20%
- 100 г. цукру
- 1 чашка (250 мл) міцної кави
- 1 ч. л. рому
- 2 ч. л. мигдальної пасти
- ½ ч.л. натурального ванільного екстракту
- 14 шт. печива «дамські пальчики»
- 350 г. маскарпоне
- 100 г жирних вершків (33%)
- 1 ст. л. какао
Приготування:
- Зварити міцну каву. Додати ром (за бажанням). Залишити каву, щоб охолонула.
- Жовтки збити із цукром до освітлення. Додати 35 г. рідких вершків 20% жирності і перемішати.
- Поставити на водяну баню і зварити заварний крем, безперервно помішуючи вінчиком, щоб жовтки прогрівалися рівномірно і не згорнулися. Процес триватиме близько 10 хвилин. Крем повинен загуснути. Зняти з вогню і додати в крем ванільний екстракт і мигдальну пасту. Добре перемішати.
- Заварний крем додати маскарпоне і збити міксером. Жирні вершки збити міксером та акуратно підмішати до крему.
- Печиво почергово занурювати в каву з обох боків. Опускати буквально на 1 секунду. Викласти перший шар дном форми. Зверху викласти половину крему. Знову повторити шар печива і зверху викласти крем, що залишився. Прибрати у холодильник на 6-12 годин. Щедро притрусити зверху какао.