
Для тіста:
- 2 жовтки
- 30 г. цукрової пудри
- 150 г. муки
- 3 г. розпушувача
- 50 г. мигдального борошна
- 100 г. вершкового масла
- 30 г. мигдальної пасти
- Дрібка солі
Для начинки:
- 250 г. крем-сир
- 40 г. цукрова пудра
- 100 мл. вершки 20%
- 4 г. желатин
- 100 г. будь-який ягідний джем
Приготування:
- У глибоку миску просіяти пшеничне і мигдальне борошно, сіль, цукрову пудру та розпушувач.
- Масло нарізати шматочками і додати в борошно. Туди додати мигдальну пасту. Все перетерти руками у крихту. Додати жовток та замісити м’яке тісто. Довго місити не треба. Лише до об’єднання інгредієнтів. За необхідності додати трохи борошна. Обернути тісто харчовою плівкою та прибрати в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.
- Тісто розкотити в пласт близько 3 мм і вирізати з нього кола тесту на 2-3 см більше ніж форми для випікання.
- Круги тісто акуратно помістити у форми та зробити бортики. Зайве обрізати. Дно наколоти вилкою. Забрати форми в холодильник ще на 1 годину.
- Духовку розігріти до 180°C і випікати із вантажем близько 15 хвилин до золотистого кольору.
- Охолоджені основи для чізкейків наповнити джемом на 0.5 див.
- Желатин залити 20 г води. Дати набрякнути. Вершки підігріти та розчинити в них желатин.
- Додати вершки до крем-сиру та збити блендером. Поміняти насадку на віночок і, збиваючи кремову масу, поступово додати цукрову пудру. Наповнити кремом форми і прибрати в холодильник до застигання.
- Прикрасити тістечка фруктами та горіхами.