Міні-чізкейки з джемом

 

Для тіста:

  • 2 жовтки
  • 30 г. цукрової пудри
  • 150 г. муки
  • 3 г. розпушувача
  • 50 г. мигдального борошна
  • 100 г. вершкового масла
  • 30 г. мигдальної пасти
  • Дрібка солі

 

Для начинки:

  • 250 г. крем-сир
  • 40 г. цукрова пудра
  • 100 мл. вершки 20%
  • 4 г. желатин
  • 100 г. будь-який ягідний джем

 

 

 

Приготування:

  1. У глибоку миску просіяти пшеничне і мигдальне борошно, сіль, цукрову пудру та розпушувач.
  2. Масло нарізати шматочками і додати в борошно. Туди додати мигдальну пасту. Все перетерти руками у крихту. Додати жовток та замісити м’яке тісто. Довго місити не треба. Лише до об’єднання інгредієнтів. За необхідності додати трохи борошна. Обернути тісто харчовою плівкою та прибрати в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.
  3. Тісто розкотити в пласт близько 3 мм і вирізати з нього кола тесту на 2-3 см більше ніж форми для випікання.
  4. Круги тісто акуратно помістити у форми та зробити бортики. Зайве обрізати. Дно наколоти вилкою. Забрати форми в холодильник ще на 1 годину.
  5. Духовку розігріти до 180°C і випікати із вантажем близько 15 хвилин до золотистого кольору.
  6. Охолоджені основи для чізкейків наповнити джемом на 0.5 див.
  7. Желатин залити 20 г води. Дати набрякнути. Вершки підігріти та розчинити в них желатин.
  8. Додати вершки до крем-сиру та збити блендером. Поміняти насадку на віночок і, збиваючи кремову масу, поступово додати цукрову пудру. Наповнити кремом форми і прибрати в холодильник до застигання.
  9. Прикрасити тістечка фруктами та горіхами.