Морквяний торт без цукру

 

Індгредієнти:

  • 160 г. моркви
  • 30 г. мигдального борошна
  • 60 г. пшеничного борошна
  • 65 г. фініків (вага без кісточки)
  • 65 г. кураги
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 4 яйця
  • 1 ст. л. арахісової пасти зі шматочками
  • 1 ст. л. рослинного масла

 

Для крему:

  • 600 г. густого йогурту
  • 40 г. меду

 

Приготування:

  1. Йогурт для крему краще на ніч відважити, щоб стекла зайва рідина.
  2. Духовку розігріти до 180°C.
  3. Моркву натерти на тертці. Додати яйця і добре перемішати. Додати арахісову пасту, знову перемішати.
  4. Фініки та курагу вимити та нарізати невеликими кубиками 0.5 см. Додати до моркви та перемішати. У тісто додати мигдальне борошно, зверху просіяти пшеничне борошно разом з розпушувачем. Перемішати все лопаткою.
  5. Додати в тісто олію. Можна використовувати арахісове масло, яке відшаровується від арахісової пасти.
  6. Тісто викласти у форму або на лист, застелений пергаментом. Товщина шару тіста має бути близько 1.5 см. Поставити тісто в духовку та знизити температуру до 160°C. Випікати корж до готовності близько 15-20 хвилин.
  7. Корж розрізати навпіл. Якщо солодощі фініків та кураги в коржі достатньо, то можна не додавати мед у крем, а просто промазати корж густим йогуртом. Для більшої насолоди в крем додати мед.
  8. Змастити коржі кремом, зібрати торт. Дати просочитися 3-4 години у холодильнику.