
Індгредієнти:
- 160 г. моркви
- 30 г. мигдального борошна
- 60 г. пшеничного борошна
- 65 г. фініків (вага без кісточки)
- 65 г. кураги
- 1 ч. л. розпушувача
- 4 яйця
- 1 ст. л. арахісової пасти зі шматочками
- 1 ст. л. рослинного масла
Для крему:
- 600 г. густого йогурту
- 40 г. меду
Приготування:
- Йогурт для крему краще на ніч відважити, щоб стекла зайва рідина.
- Духовку розігріти до 180°C.
- Моркву натерти на тертці. Додати яйця і добре перемішати. Додати арахісову пасту, знову перемішати.
- Фініки та курагу вимити та нарізати невеликими кубиками 0.5 см. Додати до моркви та перемішати. У тісто додати мигдальне борошно, зверху просіяти пшеничне борошно разом з розпушувачем. Перемішати все лопаткою.
- Додати в тісто олію. Можна використовувати арахісове масло, яке відшаровується від арахісової пасти.
- Тісто викласти у форму або на лист, застелений пергаментом. Товщина шару тіста має бути близько 1.5 см. Поставити тісто в духовку та знизити температуру до 160°C. Випікати корж до готовності близько 15-20 хвилин.
- Корж розрізати навпіл. Якщо солодощі фініків та кураги в коржі достатньо, то можна не додавати мед у крем, а просто промазати корж густим йогуртом. Для більшої насолоди в крем додати мед.
- Змастити коржі кремом, зібрати торт. Дати просочитися 3-4 години у холодильнику.