fbpx

Мус із шоколадом та арахісовою пастою

 

Індгредієнти:

  • 200 мл. топленого молока
  • 9 г. желатину
  • 45 г. води
  • 70 г. чорного шоколаду
  • 60 г. арахісової пасти
  • 50 г. цукрової пудри
  • 300 мл. вершків жирністю 33%
  • ½ ч.л. ванільного екстракту
  • Сіль на кінчику ножа
  • Арахіс та какао-боби для прикраси

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Шоколад порубати на дрібні шматочки. Желатин залити водою та залишити на 15 хвилин. Вінчик та чашу для збивання вершків прибрати у морозилку.
  2. Молоко підігріти майже до кипіння та залити їм шоколад. Туди ж відправити набряклий желатин. Залишити на 5 хвилин, потім збити блендером до однорідності. Додати арахісову пасту, ванільний екстракт та сіль на кінчику ножа та ще раз збити блендером. Остудити 10 хвилин при кімнатній температурі. У жодному разі не прибирати в холодильник, інакше желатин схопиться.
  3. З морозилки дістати чашу та вінчик. У чашу вилити жирні вершки. Почати збивати, поступово додаючи цукрову пудру. Збити до цупких пік. Акуратно підмішати збиті вершки в арахісово-шоколадну суміш, що остигнула. Перелити в келихи та прибрати в холодильник до застигання. Півгодини терпіння та мус готовий.