
Індгредієнти:
- 200 мл. топленого молока
- 9 г. желатину
- 45 г. води
- 70 г. чорного шоколаду
- 60 г. арахісової пасти
- 50 г. цукрової пудри
- 300 мл. вершків жирністю 33%
- ½ ч.л. ванільного екстракту
- Сіль на кінчику ножа
- Арахіс та какао-боби для прикраси
Приготування:
- Шоколад порубати на дрібні шматочки. Желатин залити водою та залишити на 15 хвилин. Вінчик та чашу для збивання вершків прибрати у морозилку.
- Молоко підігріти майже до кипіння та залити їм шоколад. Туди ж відправити набряклий желатин. Залишити на 5 хвилин, потім збити блендером до однорідності. Додати арахісову пасту, ванільний екстракт та сіль на кінчику ножа та ще раз збити блендером. Остудити 10 хвилин при кімнатній температурі. У жодному разі не прибирати в холодильник, інакше желатин схопиться.
- З морозилки дістати чашу та вінчик. У чашу вилити жирні вершки. Почати збивати, поступово додаючи цукрову пудру. Збити до цупких пік. Акуратно підмішати збиті вершки в арахісово-шоколадну суміш, що остигнула. Перелити в келихи та прибрати в холодильник до застигання. Півгодини терпіння та мус готовий.