Найпростіший міні тортик із рисових хлібців

 

Індгредієнти на 2 торти:

  • 4 рисові хлібці
  • 60 г. свіжих фініків (вага без кісточки)
  • 40 г. води
  • 30 г. арахісової пасти
  • ½ банана
  • 200 г. густого грецького йогурту (8-10% жирності)
  • 30 г. смаженого арахісу
  • Ягоди для прикраси

 

Приготування:

  1. Такий тортик займе 5 хвилин приготування та 1 годину на просочення в холодильнику. Стане прекрасним варіантом полуденку для дитини або просто корисної ласощі до чаю.
    Спочатку приготуємо “карамель”. Для цього фініки, очищені від кісточки, арахісову пасту та 40 мл. води збити блендером до однорідного стану.
  2. Для крему банан ретельно розім’яти вилкою та акуратно перемішати з йогуртом. Важливо саме акуратно перемішати розім’ятий банан та густий йогурт. Не варто вдаватися по допомогу блендера, інакше крем стане рідким і не триматиметься.
  3. Арахіс очистити і трохи подробити.
  4. На рисовий хлібець викласти трохи крему, зверху карамель і трохи подрібненого арахісу, накрити другим хлібцем, знову шар крему, карамелі та горіхів. Обмазати тортик з боків кремом, що залишився.
  5. Поставити в холодильник на 1-2 години, щоб хлібці просочилися. Перед подачею прикрасити горіхами та ягодами.