fbpx

Наполеон із горіховим кремом

 

Для коржів:

  • 400 г. муки
  • 200 г. вершкового масла
  • 1 велике яйце
  • 120 г. крижаної води
  • 1 ст. л. оцту
  • ½ ч.л. солі

 

Для крему:

  • 0.5 літра молока
  • 100 г. цукру
  • 4 жовтки
  • 1 яйце
  • 35 г. кукурудзяного крохмалю
  • 1 стручок ванілі
  • 100 г. пасти кешью

 

 

 

Приготування:

  1. Для крему: в сотейник налити молоко, додати насіння стручка ванілі та довести до кипіння. Яйце, жовтки та цукор збити міксером до збільшення маси в обсязі та світлого кольору. Акуратно підмішати крохмаль. Гаряче молоко тонким струмком влити у збиті жовтки, безперервно помішуючи. Повернути крем на вогонь і проварити на дуже маленькому вогні, доки крем не почне густіти. При цьому постійно перемішувати крем вінчиком. Зняти крем із вогню, накрити впритул харчовою плівкою і залишити на 20 хвилин. Додати пасту кеш’ю і все збити блендером. Знову накрити харчовою плівкою та прибрати в холодильник.
  2. Для коржів: усі інгредієнти для коржів мають бути холодні. Вода крижана.
  3. Борошно просіяти, додати сіль. Олію порізати шматочками і перекласти в чашу блендера. Додати 370 г. муки і в імпульсному режимі перетворити все на масляно-борошняну крихту.
  4. Висипати крихту у миску. У центрі зробити поглиблення та влити змішані разом воду, яйце та оцет. Все добре перемішати. Тісто збиратиметься в кулю. Зробити з тіста «ковбаску» та нарізати на 10 рівних частин. Припилити шматочки борошном і прибрати в морозилку на 30 хвилин.
  5. Духовку розігріти до 200°C. Стіл припилити борошном, що залишилося. Кожен шматочок розкотити в тонкий шар завтовшки близько 4 мм. Наколоти виделкою і випікати в розігрітій духовці 8-10 хвилин до золотистого кольору.
  6. Готові коржі акуратно підрівняти, поки вони гарячі.
  7. Змастити коржі кремом. Торт прибрати у холодильник на добу.
  8. З обрізків коржів зробити крихту та прикрасити нею торт.