
Для мусу:
- 400 г. запечених яблук
- 350 г. запеченого гарбуза
- 1 ч. л. кориці
- 18 г. желатину
- 90 г. води
Для основи:
- 100 г. арахісової пасти з медом
- 35 г. кокосової стружки
- Цедра 1 лимона
Приготування:
-
- Яблука очистити від серцевини, гарбуз від шкірки, посипати корицею і запекти до м’якості за температури 200°C.
- Желатин залити холодною водою та дати набухнути 15 хвилин. Розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Мікрохвильову піч включати по 5-10 секунд, щоб не перегріти желатин.
- У чашу блендера помістити 400 г. застиглих яблук, що остигли, 350 г. запеченого гарбуза, розтоплений желатин і збити до однорідності. Забрати в холодильник на 15 хвилин. Дістати з холодильника та збивати міксером. Маса посвітлішає і збільшиться в обсязі. Знову прибрати у холодильник на 15 хвилин, дістати і знову збити міксером. Перелити мус у форму і прибрати у холодильник.
- Для основи змішати арахісову пасту, цедру лимона та кокосову стружку. Тонким шаром викласти основу поверх мусу. Забрати в холодильник до застигання, перевернути на блюдо, прикрасити і подавати до столу. Щоб мус легше відійшов від форми, можна його підморозити, але потім дати час постояти.