Осінній мусовий торт без цукру та молочних продуктів

Для мусу:

  • 400 г. запечених яблук
  • 350 г. запеченого гарбуза
  • 1 ч. л. кориці
  • 18 г. желатину
  • 90 г. води

 

Для основи:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

    1. Яблука очистити від серцевини, гарбуз від шкірки, посипати корицею і запекти до м’якості за температури 200°C.
    2. Желатин залити холодною водою та дати набухнути 15 хвилин. Розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Мікрохвильову піч включати по 5-10 секунд, щоб не перегріти желатин.
    3. У чашу блендера помістити 400 г. застиглих яблук, що остигли, 350 г. запеченого гарбуза, розтоплений желатин і збити до однорідності. Забрати в холодильник на 15 хвилин. Дістати з холодильника та збивати міксером. Маса посвітлішає і збільшиться в обсязі. Знову прибрати у холодильник на 15 хвилин, дістати і знову збити міксером. Перелити мус у форму і прибрати у холодильник.
    4. Для основи змішати арахісову пасту, цедру лимона та кокосову стружку. Тонким шаром викласти основу поверх мусу. Забрати в холодильник до застигання, перевернути на блюдо, прикрасити і подавати до столу. Щоб мус легше відійшов від форми, можна його підморозити, але потім дати час постояти.