Панна котта з арахісової пастою та полунично-лимонним соусом

 

Індгредієнти:

  • 300 мл. вершків 20%
  • 140 мл. молока
  • 60 г. арахісової пасти
  • 80 г. коричневого цукру
  • 8 г. желатину
  • 40 г. води
  • Цедра половини апельсину

 

Для соусу:

  • 1 чашка замороженої полуниці
  • Сік половини лимона
  • 40 г. цукру

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Залити желатин холодною водою і дати йому набрякнути.
  2. Нагріти вершки, додати до них цедру апельсина, накрити кришкою і дати постояти півгодини.
  3. Додати до вершків молоко, знову підігріти молочну суміш до появи бульбашок. Зняти з вогню.
  4. Додати арахісову пасту, набряклий желатин та цукор. Перемішати, дати постояти 5 хвилин і збити блендером.
  5. Розлити панна котту по склянках або формах. Прибрати у холодильник до застигання.
  6. Для соусу змішати полуницю, лимонний сік та цукор. Поставити в сотейнику на вогонь і проварити 10 хвилин. Потім соус збити до однорідності і уварити на маленькому вогні до густоти.
  7. Подавати панну коту з соусом, прикрасивши цедрою, ягодами чи рубаними горіхами.