
Індгредієнти:
- 300 мл. вершків 20%
- 140 мл. молока
- 60 г. арахісової пасти
- 80 г. коричневого цукру
- 8 г. желатину
- 40 г. води
- Цедра половини апельсину
Для соусу:
- 1 чашка замороженої полуниці
- Сік половини лимона
- 40 г. цукру
Приготування:
- Залити желатин холодною водою і дати йому набрякнути.
- Нагріти вершки, додати до них цедру апельсина, накрити кришкою і дати постояти півгодини.
- Додати до вершків молоко, знову підігріти молочну суміш до появи бульбашок. Зняти з вогню.
- Додати арахісову пасту, набряклий желатин та цукор. Перемішати, дати постояти 5 хвилин і збити блендером.
- Розлити панна котту по склянках або формах. Прибрати у холодильник до застигання.
- Для соусу змішати полуницю, лимонний сік та цукор. Поставити в сотейнику на вогонь і проварити 10 хвилин. Потім соус збити до однорідності і уварити на маленькому вогні до густоти.
- Подавати панну коту з соусом, прикрасивши цедрою, ягодами чи рубаними горіхами.