fbpx

“Павлова” з ніжним кокосовим кремом

 

Для меренги:

  • 150 г. яєчних білків (4 великих або 5 середніх білків)
  • 200 г. цукру
  • Дрібка солі
  • ½ ч.л. оцту
  • Дрібка лимонної кислоти
  • 1,5 ч.л. крохмалю

 

Для крему:

 

Додатково:

  • Свіжі ягоди

 

 

 

 

Приготування:

  1. До цукру додатилимонну кислоту, сіль і добре перемішати. Білки попередньо дістати з холодильника, вони обов’язково мають бути кімнатної температури.
  2. Почати збивати білки на низькій швидкості міксера. Збивати до густої піни. Потім, поступово збільшуючи швидкість міксера до середньої, збити білки до м’яких піків. Тонким струмочком додати цукор, продовжуючи збивати. Незабаром маса стане гладкою та блискучою. В останній момент додаємо оцет та крохмаль, збиваємо ще кілька секунд.
  3. Духовку розігріти до 180°C.
  4. Деко застелити пергаментом. Викласти білки за допомогою мішка або ложки, роблячи подобу вулкана (всередині має бути невелике поглиблення).
  5. Ставимо меренги в духовку, знижуємо відразу температуру до 160°C. Печемо 15 хвилин, потім знизити температуру до 120°C і пекти ще годину. Тривалість випікання залежить від розміру вашої меренги. У нас діаметр 9-10 см. Готова меренга для «Павлової» тоді, коли зовні вона суха, є скоринка, але всередині залишається м’якою та тягучою.
  6. Після вимкнення духовки меренгу не діставати. Залишити її до повного остигання духовки.
  7. Обов’язково відкрити дверцята духовки.
  8. Для крему збити жирні вершки. Крем-сир та манну збити блендером. Акуратно в 2 прийоми підмішати вершки до сирної маси. Викласти крем у повністю охолону меренгу. Прикрасити ягодами.
  9. Крем викладати в меренгу безпосередньо перед подачею (можна за 5-10 хвилин). Якщо викласти його заздалегідь, то меренга насичиться вологою від крему та потече. Також крем можна ароматизувати цедрою або ванільним екстрактом, але ми вважали за краще залишити ніжний кокосовий аромат манни.