fbpx

Полунично-бананове морозиво

 

Індгредієнти:

  • 250 г. полуниці
  • 1 лайм
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 банан
  • 1 ст. л. кокосової манни
  • 100 мл. 20% вершків або жирного кокосового молока

 

Приготування:

  1. Полуницю добре промити, очистити від хвостиків. З лайма зняти цедру та додати її до полуниці.
  2. Витиснути сік 1 лайма, вилити в сотейник, додати цукор, довести до кипіння і трохи уварити.
  3. Додати лаймовий сироп до полуниці та збити блендером. Додати половину (50 мл) вершків та ще раз збити. Розлити половину полуничної маси по формах для морозива (можна як форми використовувати паперові стаканчики або формочки для кексів. Останнє прибрати в холодильник
  4. Банан, вершки, що залишилися, і кокосову манну збити до однорідності.
  5. Коли полунична маса підморозиться, вилити зверху банановий шар і знову прибрати морозилку.
  6. Коли підморозиться банановий шар, вилити полуничне пюре, що залишилося, і прибрати в морозилку до застигання.