
Індгредієнти:
- 200 г. звареної пшоняної каші
- 1 ст. л. з гіркою арахісової пасти
- Сік ½ лимона
- 1 великий банан (150 г. без шкірки)
- 4 свіжі фініки
- 1 ч. л. какао
- 1 ч. л. кориці
- 2 шт. гвоздики
- ¼ ч.л. меленого імбиру
- 80 г. мигдального борошна
- 50 г. чорного шоколаду або тертого какао
- 1 ч. л. кокосової олії
Приготування:
- Пшоняну кашу зварити в пропорції 2.5 до 1. Остудити і відкласти 200 г.
- Гвоздику краще брати не мелену і самому розтирати у ступці, так вона ароматніша. Розтерту гвоздику змішати з корицею та імбиром. Фініки мають бути м’якими. Краще брати свіжі.
- У чашу блендера помістити кашу, арахісову пасту, спеції, какао, банан та фініки. Видавити сік половини лимона та збити все в однорідну масу. Маса вийде в’язкою. Додати до неї мигдальне борошно. Краще використовувати борошно дрібного помелу, тоді текстура сирків буде гладкою.
- Масу добре перемішати та прибрати на годину в холодильник.
- З охолодженої маси сформувати сирки та прибрати в морозилку на 1 годину.
- Розтопити шоколад, додати до нього 1 ч.л. розтопленої кокосової олії. У цю глазур занурити сирки.
- Дати постояти 15 хвилин перед подачею.