Пряничні сирки (веганські)

 

Індгредієнти:

  • 200 г. звареної пшоняної каші
  • 1 ст. л. з гіркою арахісової пасти
  • Сік ½ лимона
  • 1 великий банан (150 г. без шкірки)
  • 4 свіжі фініки
  • 1 ч. л. какао
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 шт. гвоздики
  • ¼ ч.л. меленого імбиру
  • 80 г. мигдального борошна
  • 50 г. чорного шоколаду або тертого какао
  • 1 ч. л. кокосової олії

 

Приготування:

  1. Пшоняну кашу зварити в пропорції 2.5 до 1. Остудити і відкласти 200 г.
  2. Гвоздику краще брати не мелену і самому розтирати у ступці, так вона ароматніша. Розтерту гвоздику змішати з корицею та імбиром. Фініки мають бути м’якими. Краще брати свіжі.
  3. У чашу блендера помістити кашу, арахісову пасту, спеції, какао, банан та фініки. Видавити сік половини лимона та збити все в однорідну масу. Маса вийде в’язкою. Додати до неї мигдальне борошно. Краще використовувати борошно дрібного помелу, тоді текстура сирків буде гладкою.
  4. Масу добре перемішати та прибрати на годину в холодильник.
  5. З охолодженої маси сформувати сирки та прибрати в морозилку на 1 годину.
  6. Розтопити шоколад, додати до нього 1 ч.л. розтопленої кокосової олії. У цю глазур занурити сирки.
  7. Дати постояти 15 хвилин перед подачею.