Шоколадні біскотті

 

Індгредієнти:

  • 200 г. муки
  • 50 г. темного какао порошку
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 2 яйця
  • 150 г. цукру
  • 60 г. вершкового масла
  • 80 г. арахісової пасти
  • Дрібка солі
  • 100 г. чорного шоколаду

 

Приготування:

  1. У велику миску просіяти разом борошно, какао та розпушувач. Перемішати все вінчиком і додати щіпку солі.
  2. Вершкове масло розтопити і остудити. Міксером збити яйця до світлої піни. Продовжуючи збивати, тонким струмком всипати цукор, потім розтоплене масло. Наприкінці додати арахісову пасту і збити все до однорідного стану. Знизити швидкість міксера до мінімальної та підмішати суху суміш з борошна, какао та розпушувача.
  3. Стіл припилити борошном і викласти зверху тісто. Розділити тісто на 2 рівні частини і акуратно сформувати з кожного буханця розміром близько 25*10 см.
  4. Духовку розігріти до 160°C. Деко застелити пергаментом. Випікати близько 25 хвилин. Тісто злегка підніметься, буде пружне на дотик. Остудити на решітці близько півгодини.
  5. Кожен буханець розрізати на довгі шматочки товщиною близько 1.5 см. Краще використовувати ніж для хліба.
  6. Розкласти шматочки на пергамент та випікати близько 10 хвилин. Потім перевернути і пекти ще 10 хвилин. Остудити біскотті.
  7. Шоколад розтопити. Кожен шматочок вмочити знизу в шоколад і дати застигнути шоколаду. Подавати з гарячим чаєм чи кавою.