
Інгредієнти:
- 150 г. чорного шоколаду
- 2 великі яблука
- ½ стручка ванілі
- 30 г. арахісової пасти з кокосом
Приготування:
-
- Духовку розігріти до 200°C. Яблука вимити, очистити від серцевини, помістити в форму для випікання, додати столову ложку води і запекти на верхній полиці духовки до м’якості.
- Шоколад дрібно посікти. Половину розтопити на водяній бані чи мікрохвильовій печі. У силіконові формочки для цукерок або льоду налити трохи шоколаду та пензликом розподілити його по стінках. Дати трохи застигнути за кімнатної температури. У холодильник прибирати не слід. Коли шоколад у формі застигне, нанести другий шар розтопленого шоколаду. Шар шоколаду не повинен бути надто тонким, інакше цукерки буде важко витягнути і вони будуть ламатися.
- Для крему із запечених яблук зняти шкірку, додати до них насіння ванілі та арахісову пасту. Збити все блендером, або, якщо вам подобається текстурніша консистенція, можна просто розім’яти все виделкою.
- Наповнити кремом формочки із шоколадом на 3/4. Розтопити шоколад, що залишився, і залити у формочки. Дати застигнути за кімнатної температури. Акуратно витягти з форм. Десерт готовий!