fbpx

Шоколадні цукерки з яблучно-арахісовим кремом

 

Інгредієнти:

 

Приготування:

    1. Духовку розігріти до 200°C. Яблука вимити, очистити від серцевини, помістити в форму для випікання, додати столову ложку води і запекти на верхній полиці духовки до м’якості.
    2. Шоколад дрібно посікти. Половину розтопити на водяній бані чи мікрохвильовій печі. У силіконові формочки для цукерок або льоду налити трохи шоколаду та пензликом розподілити його по стінках. Дати трохи застигнути за кімнатної температури. У холодильник прибирати не слід. Коли шоколад у формі застигне, нанести другий шар розтопленого шоколаду. Шар шоколаду не повинен бути надто тонким, інакше цукерки буде важко витягнути і вони будуть ламатися.
    3. Для крему із запечених яблук зняти шкірку, додати до них насіння ванілі та арахісову пасту. Збити все блендером, або, якщо вам подобається текстурніша консистенція, можна просто розім’яти все виделкою.
    4. Наповнити кремом формочки із шоколадом на 3/4. Розтопити шоколад, що залишився, і залити у формочки. Дати застигнути за кімнатної температури. Акуратно витягти з форм. Десерт готовий!