Шоколадно-арахісові трюфелі

 

Інгредієнти:

  • 100 г. арахісової пасти
  • 180 г. якісного чорного шоколаду (70%)
  • 140 мл. 20% вершків
  • Волоські горіхи
  • Какао порошок

 

Приготування:

    1. Шоколад дрібно посікти. Вершки нагріти, не доводячи до кипіння і вилити їх на шоколад.
    2. Дати постояти 5 хвилин. Потім обережно перемішати лопаткою. Перемішувати до однорідної гладкої маси. Якщо не весь шоколад розтопитися, то можна 10 секунд підігріти масу в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
    3. Коли маса стане гладкою, додати до неї арахісову пасту і знову все змішати до однорідності.
    4. Отриману масу остудити та прибрати на годину в холодильник. Маса має бути податливою, м’якою, але не липкою. Якщо буде липковата, то залишити в холодильнику ще на годину.
    5. Сформувати трюфелі. Зручно робити це у рукавичках. Обкатати отримані цукерки в какао порошку та рубаних волоських горіхах