Сирники, томлені в кокосовому соусі

Індгредієнти:

  • 300 г. сиру
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. рисового борошна
  • 2 ч. л. кокосової олії
  • ½ ч.л. цедри лайма
  • 2 ст. л. кокосової манни
  • 100 мл. води
  • 1 ст. л. кленового сиропу чи меду
  • Дрібка солі

 

Приготування:

  1. Сир для сирників краще брати 5-9%, досить сухий.
  2. Сир протерти через сито. Це не обов’язковий крок, але так структура сирників виходить ніжнішою та одноріднішою. Додати яйце, дрібку солі і добре перемішати вилкою. Додати 2 ст. рисового борошна, знову перемішати. Накрити тісто плівкою і прибрати в холодильник на годину.
  3. З сирного тіста сформувати кульки, злегка обваляти їх у рисовому борошні і приплюснути, надати форму сирників.
  4. Сковороду розігріти, змастити кокосовим маслом та обсмажити під кришкою по кілька хвилин з кожного боку, до легкої золотої скоринки.
  5. Кокосову манну, кленовий сироп та воду збити у блендері. Чисту сковороду змастити кокосовим маслом, викласти туди сирники, залити кокосовим соусом і томити на маленькому вогні близько 5 хвилин.
  6. Під час подачі посипати сирники цедрою лайма. Подавати із ягодами.