
Індгредієнти:
- 300 г. сиру
- 1 яйце
- 3 ст. л. рисового борошна
- 2 ч. л. кокосової олії
- ½ ч.л. цедри лайма
- 2 ст. л. кокосової манни
- 100 мл. води
- 1 ст. л. кленового сиропу чи меду
- Дрібка солі
Приготування:
- Сир для сирників краще брати 5-9%, досить сухий.
- Сир протерти через сито. Це не обов’язковий крок, але так структура сирників виходить ніжнішою та одноріднішою. Додати яйце, дрібку солі і добре перемішати вилкою. Додати 2 ст. рисового борошна, знову перемішати. Накрити тісто плівкою і прибрати в холодильник на годину.
- З сирного тіста сформувати кульки, злегка обваляти їх у рисовому борошні і приплюснути, надати форму сирників.
- Сковороду розігріти, змастити кокосовим маслом та обсмажити під кришкою по кілька хвилин з кожного боку, до легкої золотої скоринки.
- Кокосову манну, кленовий сироп та воду збити у блендері. Чисту сковороду змастити кокосовим маслом, викласти туди сирники, залити кокосовим соусом і томити на маленькому вогні близько 5 хвилин.
- Під час подачі посипати сирники цедрою лайма. Подавати із ягодами.