Тости з пастою та джемом

ФРАНЦУЗЬКІ ТОСТИ (PAIN PERDU)

Дяка за рецепт picantecooking.com !

      Французькі тости – це одна з найпоширеніших французьких страв, яка в оригіналі називається Pain Perdu, хоча на багатьох мовах і в багатьох країнах можна знайти свою версію назви та рецепту цієї страви. З французької, назва цієї страви буквально означає “втрачений хліб”, так як готують її з булки або хліба, що втратили свою свіжість.

      Рецепт дуже простий, але при тому, дуже легко зіпсувати цю нехитру страву як французські тости. Ідеально приготовлені тости повинні мати хрустку скоринку і ніжну, майже кремову м’якоть.

Щоб у Вас вийшли тости як треба:

1) Гарненько збийте яєчно-молочну суміш. Якщо білки добре не відділені, вони з’являтися шматками на тостах, що зіпсує і вигляд і смак;

2) Добре просочіть тост, щоб м’якоть після прожарювання була кремовою. Але врахуйте, занадто довге просочування загрожує тим, що тост розвалиться в Ваших руках так і не дійшовши до сковорідки;

3) Добре прогрійте сковорідку перед додаванням просочених тостів, якщо цього не зробити, молочно яєчна суміш почне витікати і у Вас замість тостів, буде солодкий омлет з булкою:-);

4) Смажте на помірному вогні, не поспішайте. Тосту потрібно час підрум’янитися і просмажитися в середині. Занадто сильний вогонь швидко підрум’янить верх, а всередині тости залишаться холодними і непросмаженими.

Ось мабуть і все! Успіху Вам і смачних тостів!

4 порції:

Інгредієнти

  •  3 яйця
  •  200 мл молока
  •  1 ст.л. цукрової пудри
  •  4 шматки здобної булки (як пулла, паска або звичайною плетінки чи паски) Вершкове масло для смаження

Для подачі:

  •  Арахісова паста як вона є, класична.
  •  Ягідний джем

Час приготування: 15 хвилин

1) Яйця, молоко і цукор помістити в глибоку (досить широку, щоб помістити шматок булки) миску, гарненько збити все разом.

2) Розігріти велику сковорідку на середньому вогні, додати вершкове масло і дозволити йому добре прогрітися перед викладанням тостів.

3) Для зручності, якщо шматки булки великі, можна їх розрізати навпіл, і занурити кожен у яєчно-молочну суміш, дозволивши кожному шматочку добре просочитися молочною сумішшю.

4) Викласти на розігріту сковорідку і смажити на середньому вогні, з кожного боку приблизно по дві хвилини, щоб утворилася рум’яна, хрустка скоринка.

Не викладати занадто багато і відразу. Тости повинні рум’янитися.

5) Виконати те ж саме з іншими шматками булки.

Викласти тости на тарілку, щедро намастити арахісовою пастою та джемо. Смакувати з рідними або на самоті!