fbpx

Тарт з арахісовим кремом та карамелізованими бананами

 

Для основи:

  • 200 г. борошна
  • 100 г. вершкового масла
  • Дрібка солі
  • 15 г. води
  • 1 яйце
  • 20 г. цукру

 

Для крему:

 

Для карамелізованих бананів:

  • 1 великий банан
  • 1 ч. л. з гіркою кокосової олії
  • 1 ч.л лимонного соку
  • 2 ч.л коричневого цукру

 

Приготування:

  1. Для основи вершкове масло має бути холодним. Яйце розбити в пилку, додати воду і перемішати вінчиком. Прибрати у холодильник. Борошно просіяти, змішати разом із цукром та сіллю. Додати до сухої суміші нарізане кубиками вершкове масло і розтерти все в крихту. Можна зробити це за допомогою вилки чи ножа. Влити в отриману крихту яйце і перемішати тільки до об’єднання інгредієнтів. Довго вимішувати тісто не можна, інакше воно буде твердим. Далі тісто викласти між двома аркушами пергаменту і розкотити до товщини 1 см. Забрати в холодильник на 1 годину.
  2. Духовку розігріти до 170°C. Тісто дістати з холодильника та розкотити до товщини 4-5 мм. Викласти у форму. Випікати 20 хвилин до рум’яності.
  3. Для крему добре остудити жирні вершки. Міксером на середніх оборотах збити вершковий сир, арахісову пасту та цукрову пудру. Коли маса стане однорідною та повітряною, поступово влити по стінці миски жирні вершки, продовжуючи збивати. Збити до гладкого повітряного стану.
  4. Крем вилити в основу, що остигнула. Прибрати у холодильник.
  5. Тим часом банан нарізати слайсами та збризкати лимонним соком. У сковороді розтопити 1 повну ч. л. кокосової олії. Додати до сковороди коричневий цукор та часточки банана. Обсмажити банан із кожного боку до карамельного кольору. Остудити та викласти на тарт. Перед подачею тарт можна прикрасити ягодами, цедрою або м’ятою.