
Для основи:
- 110 г. вершкового масла
- 145 г. пшеничного борошна
- ½ ч.л. солі
- 5-6 ст. л. крижаної води
Для начинки:
- 400 мл. молока
- 100 мл. кокосового молока
- 50 г. кокосової манни
- Сік та цедра 3 лаймів
- 1 жовток, 1 яйце
- 20 г. кукурудзяного крохмалю
- 30 г. пшеничного борошна
- 120 г. цукру
Приготування:
- Спочатку приготуємо тісто для тарта. Воно чудово підійде як для солодких, так і для несолодких пирогів. Вершкове масло має бути дуже холодне. Нарізати його невеликими кубиками. У подрібнювач блендера скласти борошно, сіль, вершкове масло і в імпульсному режимі порубати все в крихту. (Можна те саме зробити виделкою. Руками розтирати не варто інакше тісто вийде жорстким).
- Коли вийде масляно-борошняна крихта, додати 3 ст.л. крижаної води і руками об’єднати тісто в м’яч. При необхідності додати ще кілька столових ложок води. Загорнути тісто в харчову плівку та прибрати в холодильник на 1 годину.
- Духовку розігріти до 180°C. Форму для тарта застелити пергаментом. Тісто розкотити в пласт завтовшки 0.5 см. Зверху покласти пергамент і висипати квасолю. Випікати під вантажем 15 хвилин, потім прибрати пергамент з квасолею та пекти ще 5 хвилин до рум’яного кольору.
- Для начинки яйця збити з цукром і цедрою лайма до освітлення. Додати крохмаль, борошно і акуратно перемішати. Молоко та кокосове молоко з’єднати, поставити на невеликий вогонь і довести практично до кипіння. Тонким цівком влити молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи віночком. Повернути рідину на невеликий вогонь і варити близько 5 хвилин до загусання. Крем не повинен бути густим, а повинен просто обволікати ложку. Коли крем загусне, додати сік лайма і проварити ще 2 хвилини.
- Вилити крем на основу. Зменшити температуру в духовці до 120°C. І випікати тарт ще 25 хвилин.
- Перед подачею охолодити в холодильнику щонайменше 2 години.