fbpx

Тарт з лаймом та кокосовою манною

 

Для основи:

  • 110 г. вершкового масла
  • 145 г. пшеничного борошна
  • ½ ч.л. солі
  • 5-6 ст. л. крижаної води

 

Для начинки:

  • 400 мл. молока
  • 100 мл. кокосового молока
  • 50 г. кокосової манни
  • Сік та цедра 3 лаймів
  • 1 жовток, 1 яйце
  • 20 г. кукурудзяного крохмалю
  • 30 г. пшеничного борошна
  • 120 г. цукру

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо тісто для тарта. Воно чудово підійде як для солодких, так і для несолодких пирогів. Вершкове масло має бути дуже холодне. Нарізати його невеликими кубиками. У подрібнювач блендера скласти борошно, сіль, вершкове масло і в імпульсному режимі порубати все в крихту. (Можна те саме зробити виделкою. Руками розтирати не варто інакше тісто вийде жорстким).
  2. Коли вийде масляно-борошняна крихта, додати 3 ст.л. крижаної води і руками об’єднати тісто в м’яч. При необхідності додати ще кілька столових ложок води. Загорнути тісто в харчову плівку та прибрати в холодильник на 1 годину.
  3. Духовку розігріти до 180°C. Форму для тарта застелити пергаментом. Тісто розкотити в пласт завтовшки 0.5 см. Зверху покласти пергамент і висипати квасолю. Випікати під вантажем 15 хвилин, потім прибрати пергамент з квасолею та пекти ще 5 хвилин до рум’яного кольору.
  4. Для начинки яйця збити з цукром і цедрою лайма до освітлення. Додати крохмаль, борошно і акуратно перемішати. Молоко та кокосове молоко з’єднати, поставити на невеликий вогонь і довести практично до кипіння. Тонким цівком влити молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи віночком. Повернути рідину на невеликий вогонь і варити близько 5 хвилин до загусання. Крем не повинен бути густим, а повинен просто обволікати ложку. Коли крем загусне, додати сік лайма і проварити ще 2 хвилини.
  5. Вилити крем на основу. Зменшити температуру в духовці до 120°C. І випікати тарт ще 25 хвилин.
  6. Перед подачею охолодити в холодильнику щонайменше 2 години.