fbpx

Тістечка «Кеш`ю+»

 

Для меренги:

  • 50 г. борошно кеш’ю
  • 50 г. цукрова пудра
  • 1 яєчний білок (великий) кімнатної температури
  • 35 г. цукор

 

Для начинки:

  • 80 г. шоколад молочний
  • 30 г. вершки 20%
  • 1 ч. л. лікер “Бейліс”
  • 1 ст. л. пасти кеш`ю

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо начинку – ганаш із молочного шоколаду. Вершки підігріти. Шоколад дрібно порубати. Залити шоколад гарячими вершками. Дати постояти 5 хвилин і перемішати спатулою до однорідної гладкої маси. Якщо розтанув не весь шоколад, поставити його в мікрохвильову піч на 5-10 секунд або підігріти на водяній бані. Додати до ганашу 1 ч.л. лікеру “Бейліс” і знову перемішати.
  2. Прибрати в холодильник на кілька годин.
  3. Борошно з кеш’ю можна купити або приготувати самостійно, перемоливши горіхи в кавомолці, а потім 5-10 хвилин підсушивши в духовці. Горіхове борошно змішати з цукровою пудрою вінчиком.
  4. Білок почати збивати на невеликій швидкості, збивати 1.5-2 хвилини. Коли вийде міцна піна, тонким струмком додати цукор. Збивати білки до гладкого, блискучого стану. Меренга повинна вийти щільною, тримати форму, але при цьому ніби звисати з віночка «пташиним дзьобом»
  5. Додати половину збитих білків до сухих інгредієнтів та перемішати спатулою. Заважати акуратно, але при цьому впевненими рухами. Коли маса стане однорідною додати білки, що залишилися, і знову перемішати. Тісто має текти з лопатки стрічкою. Якщо падає шматками, ще трохи перемішати. Перекласти тісто в кондитерський мішок із круглою насадкою або без насадки.
  6. Духовку розігріти до 160°C. Деко застелити пергаментом. Якість пергаменту важлива! Щоб меренги легко відійшли від паперу, слід використовувати пергамент хорошої якості.
  7. Відсадити на пергамент кружечки діаметром 4-5 см. Випікати у духовці 15-17 хвилин. Орієнтуйтеся у своїй духовці. Кришечки не повинні бути надто сухими. Повинні трохи рухати при дотику. Вийняти меренги із духовки. Пергамент відразу зняти з гарячого листа, перетягнувши на рівну поверхню. Дати кришечкам повністю охолонути і потім зняти з пергаменту.
  8. Ганаш перекласти в кондитерський мішок і відсадити на одну половинку меренги по колу, залишаючи в центрі трохи порожнього місця. У центр викласти пасту із кешью. Накрити другою половинкою меренги. Прибрати тістечка в холодильник на кілька годин.