
Для меренги:
- 50 г. борошно кеш’ю
- 50 г. цукрова пудра
- 1 яєчний білок (великий) кімнатної температури
- 35 г. цукор
Для начинки:
- 80 г. шоколад молочний
- 30 г. вершки 20%
- 1 ч. л. лікер “Бейліс”
- 1 ст. л. пасти кеш`ю
Приготування:
- Спочатку приготуємо начинку – ганаш із молочного шоколаду. Вершки підігріти. Шоколад дрібно порубати. Залити шоколад гарячими вершками. Дати постояти 5 хвилин і перемішати спатулою до однорідної гладкої маси. Якщо розтанув не весь шоколад, поставити його в мікрохвильову піч на 5-10 секунд або підігріти на водяній бані. Додати до ганашу 1 ч.л. лікеру “Бейліс” і знову перемішати.
- Прибрати в холодильник на кілька годин.
- Борошно з кеш’ю можна купити або приготувати самостійно, перемоливши горіхи в кавомолці, а потім 5-10 хвилин підсушивши в духовці. Горіхове борошно змішати з цукровою пудрою вінчиком.
- Білок почати збивати на невеликій швидкості, збивати 1.5-2 хвилини. Коли вийде міцна піна, тонким струмком додати цукор. Збивати білки до гладкого, блискучого стану. Меренга повинна вийти щільною, тримати форму, але при цьому ніби звисати з віночка «пташиним дзьобом»
- Додати половину збитих білків до сухих інгредієнтів та перемішати спатулою. Заважати акуратно, але при цьому впевненими рухами. Коли маса стане однорідною додати білки, що залишилися, і знову перемішати. Тісто має текти з лопатки стрічкою. Якщо падає шматками, ще трохи перемішати. Перекласти тісто в кондитерський мішок із круглою насадкою або без насадки.
- Духовку розігріти до 160°C. Деко застелити пергаментом. Якість пергаменту важлива! Щоб меренги легко відійшли від паперу, слід використовувати пергамент хорошої якості.
- Відсадити на пергамент кружечки діаметром 4-5 см. Випікати у духовці 15-17 хвилин. Орієнтуйтеся у своїй духовці. Кришечки не повинні бути надто сухими. Повинні трохи рухати при дотику. Вийняти меренги із духовки. Пергамент відразу зняти з гарячого листа, перетягнувши на рівну поверхню. Дати кришечкам повністю охолонути і потім зняти з пергаменту.
- Ганаш перекласти в кондитерський мішок і відсадити на одну половинку меренги по колу, залишаючи в центрі трохи порожнього місця. У центр викласти пасту із кешью. Накрити другою половинкою меренги. Прибрати тістечка в холодильник на кілька годин.