fbpx

Торт з 3 видами горіхових паст

 

Для коржу:

  • 1 яйце
  • 120 г. молока
  • 30 г. вершкового масла (розтопити)
  • 30 г. оливкової олії
  • 0.5 ст. л. винного оцту
  • 4 г. соди
  • 120 г. муки
  • 30 г. какао
  • 100 г. цукру
  • 0,5 ч.л солі

 

Для кокосового мусу:

  • 120 г. вершків 15%
  • 150 г. вершків 33%
  • 50 г. кокосова манна
  • 70 г. білий шоколад
  • 7 г. желатин
  • 35 мл. вода

 

Для шоколадного мусу з фундуком:

  • 2 жовтки
  • 80 г. вершків 15%
  • 50 г. цукру
  • 100 г. гіркого шоколаду
  • 50 г. пасти з фундуку
  • 5 г. желатину
  • 25 г. води
  • 150 г. вершків 33%

 

Додатково:

 

Приготування:

  1. Усі сухі інгредієнти змішати вінчиком. Додати молоко та яйця. Збити міксером до однорідної маси. Додати розтоплене вершкове масло і перемішати тісто ще раз. Духовку розігріти до 180°C. У тісто додати оцет і ще раз добре перемішати. Вилити тісто у форму діаметром 16 см. Випікати 40-50 хвилин до сухої шпажки. Коли корж охолоне розрізати його на 2 рівні частини.
  2. Для шоколадного мусу: желатин залити водою. Вершки 15% підігріти, трохи не доводячи до кипіння. Жовтки розтерти з цукром, додати до них тонким струмком гарячі вершки. Повернути масу на невеликий вогонь і варити до загустіння. Додати до гарячого заварного крему желатин, фундучну пасту та дрібно нарізаний шоколад. Дати постояти 7-10 хвилин, акуратно все перемішати лопаткою. Жирні вершки збити та підмішати до шоколадної маси.
  3. Для мусу кокосового: желатин залити водою і дати постояти 10 хвилин. Вершки 15% підігріти, трохи не доводячи до кипіння. Білий шоколад порубати та залити гарячими вершками, додати розтоплену кокосову манну (беремо тільки якісний білий шоколад, пористий не підійде). Дати постояти хвилин 5 і обережно все перемішати силіконовою лопаткою до однорідної емульсії. Желатин розтопити та додати до кокосової суміші. Збити всю масу блендером. Жирні вершки збити до м’яких пік і підмішати до кокосової маси, що остигнула.
  4. Складання торта: форму застелити харчовою плівкою. На дно викласти одну частину коржа. Зверху залити шоколадний мус та прибрати морозилку на 15 хвилин. Шоколадну арахісову пасту розділити на невеликі шматочки (розміром з невелику квасолю) та викласти поверх шоколадного мусу. Зверху залити кокосовий мус. Накрити другою частиною коржа та прибрати в холодильник на 4 години. Торт вийняти з форми і залити його глазур’ю, для якої 100 г. 15% вершків нагріти і залити ними 100 г. дрібно нарізаного чорного шоколаду.