Традиційні скони з апельсиновою цедрою та арахісовим соусом

 

Індгредієнти:

  • 250 г. борошна
  • 10 г. розпушувача
  • Цедра 1 великого апельсину
  • 120 мл. молока
  • 40 г. цукру
  • 60 г. вершкового масла
  • 1 жовток

 

Для соусу:

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Вершкове масло має бути дуже холодним. Можна його підморозити та натерти на великій тертці.
  2. У великій мисці з’єднати просіване борошно та розпушувач. Добре перемішати вінчиком. Додати цедру та цукор. Слід додати вершкове масло і розім’яти виделкою в крихту.
  3. Додати молоко. Не поспішайте виливати все одразу. Може знадобитися трохи менше. Тісто не повинне липнути до рук, бути м’яким (схожим на тісто для печива, але м’якше).
  4. Розкатати тісто в пласт завтовшки 1.5 см і вирізати з нього круглими формами скони. Можна також розкотити тісто в коло і просто поділити на 8 частин.
  5. Духовку розігріти до 170°C. Жовток змішати з 1 ст.л. води та змастити цією сумішшю скони. Випікати до рум’яного стану близько 25 хвилин.
  6. Для соусу змішати арахісову пасту, рідкий мед та вершковий сир кімнатної температури. Додати трохи теплого молока до гладкої, плинної консистенції. Скони подавати до ароматного чаю з улюбленим джемом та арахісовим соусом.