
Індгредієнти:
- 250 г. борошна
- 10 г. розпушувача
- Цедра 1 великого апельсину
- 120 мл. молока
- 40 г. цукру
- 60 г. вершкового масла
- 1 жовток
Для соусу:
- 1 ст. л. арахісової пасти
- 1 ст. л. рідкого меду
- 2 ст. л. вершкового сиру
- молоко
Приготування:
- Вершкове масло має бути дуже холодним. Можна його підморозити та натерти на великій тертці.
- У великій мисці з’єднати просіване борошно та розпушувач. Добре перемішати вінчиком. Додати цедру та цукор. Слід додати вершкове масло і розім’яти виделкою в крихту.
- Додати молоко. Не поспішайте виливати все одразу. Може знадобитися трохи менше. Тісто не повинне липнути до рук, бути м’яким (схожим на тісто для печива, але м’якше).
- Розкатати тісто в пласт завтовшки 1.5 см і вирізати з нього круглими формами скони. Можна також розкотити тісто в коло і просто поділити на 8 частин.
- Духовку розігріти до 170°C. Жовток змішати з 1 ст.л. води та змастити цією сумішшю скони. Випікати до рум’яного стану близько 25 хвилин.
- Для соусу змішати арахісову пасту, рідкий мед та вершковий сир кімнатної температури. Додати трохи теплого молока до гладкої, плинної консистенції. Скони подавати до ароматного чаю з улюбленим джемом та арахісовим соусом.