
Для курду:
- 45 г. лимонного соку
- 1 жовток
- 1 маленьке яйце
- 30 г. цукру
- 30 г. кокосової манни
- 10 г. олії какао
- 50 г. чорного шоколаду
Приготування:
- З лимона вичавити сік і процідити через сито.
- Міксером змішати лимонний сік, яйце, жовток та цукор.
- Вилити яєчну суміш у сотейник та поставити на дуже маленький вогонь. Активно перемішуючи суміш, варити до моменту, коли крем почне обволікати ложку. Зняти з вогню та продовжувати заважати ще пару хвилин.
- Додати в крем масло какао (можна замінити вершковим або кокосовим, але начинка вийде рідкіша), кокосову манну і збити все блендером. Курд накрити впритул харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 2 години.
- Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Стінки силіконової форми для цукерок або кексів змастити шоколадом за допомогою пензлика. Прибрати у холодильник на 5 хвилин. Повторити процедуру.
- Наповнити шоколадні форми кремом, залишивши трохи місця згори. Залити шоколадом. Прибрати в холодильник на годину, а потім акуратно витягти цукерки із силіконової форми.