fbpx

Цукерки з лимонно-кокосовим курдом

 

Для курду:

  • 45 г. лимонного соку
  • 1 жовток
  • 1 маленьке яйце
  • 30 г. цукру
  • 30 г. кокосової манни
  • 10 г. олії какао
  • 50 г. чорного шоколаду

 

Приготування:

  1. З лимона вичавити сік і процідити через сито.
  2. Міксером змішати лимонний сік, яйце, жовток та цукор.
  3. Вилити яєчну суміш у сотейник та поставити на дуже маленький вогонь. Активно перемішуючи суміш, варити до моменту, коли крем почне обволікати ложку. Зняти з вогню та продовжувати заважати ще пару хвилин.
  4. Додати в крем масло какао (можна замінити вершковим або кокосовим, але начинка вийде рідкіша), кокосову манну і збити все блендером. Курд накрити впритул харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 2 години.
  5. Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Стінки силіконової форми для цукерок або кексів змастити шоколадом за допомогою пензлика. Прибрати у холодильник на 5 хвилин. Повторити процедуру.
  6. Наповнити шоколадні форми кремом, залишивши трохи місця згори. Залити шоколадом. Прибрати в холодильник на годину, а потім акуратно витягти цукерки із силіконової форми.