
Для основи:
- 100 г. кокосового борошна
- 40 г. кокосової олії
- 50 г. холодної води
- 50 г. рідкого меду
- 1 яйце
Для «карамелі»:
- 250 г. фініків (вага без кісточки)
- 100 г. арахісової пасти
- Маленька дрібка солі
- 70 мл. гарячого чорного чаю
Інгредієнти:
- 150 г. ч
Для глазурі:
- 100 г. чорного шоколаду
- 50 г. вершків 20%
Приготування:
-
- Для основи розігріти духовку до 180 °C. Кокосове масло розтопити. У великій мисці змішати кокосове борошно, яйце та мед. Добре перемішати. Додати воду та ще раз перемішати.
- Прямокутну керамічну форму застелити пергаментом, викласти на дно і добре утрамбувати масу для основи. Випікати 20 хвилин. Дістати форму з духовки та остудити основу.
- Для карамелі фініки очистити від кісточки та залити гарячим чаєм. Залишити на 30 хвилин.
- Коли фініки стануть м’якими збити їх блендером (разом із чаєм) до однорідності. Додати арахісову пасту, дрібку солі та ще раз все збити. Залити «карамель» поверх основи, що охолола.
- Розтопити шоколад разом із вершками, акуратно перемішати лопаткою до гладкої маси, і залити поверх карамелі.
- Забрати форму в холодильник на кілька годин. Розрізати ножем на довгі прямокутники. Корисний «твікс» готовий.