Твікс

 

Для основи:

  • 100 г. кокосового борошна
  • 40 г. кокосової олії
  • 50 г. холодної води
  • 50 г. рідкого меду
  • 1 яйце

 

Для «карамелі»:

  • 250 г. фініків (вага без кісточки)
  • 100 г. арахісової пасти
  • Маленька дрібка солі
  • 70 мл. гарячого чорного чаю

 

Інгредієнти:

  • 150 г. ч

 

Для глазурі:

  • 100 г. чорного шоколаду
  • 50 г. вершків 20%

 

Приготування:

    1. Для основи розігріти духовку до 180 °C. Кокосове масло розтопити. У великій мисці змішати кокосове борошно, яйце та мед. Добре перемішати. Додати воду та ще раз перемішати.
    2. Прямокутну керамічну форму застелити пергаментом, викласти на дно і добре утрамбувати масу для основи. Випікати 20 хвилин. Дістати форму з духовки та остудити основу.
    3. Для карамелі фініки очистити від кісточки та залити гарячим чаєм. Залишити на 30 хвилин.
    4. Коли фініки стануть м’якими збити їх блендером (разом із чаєм) до однорідності. Додати арахісову пасту, дрібку солі та ще раз все збити. Залити «карамель» поверх основи, що охолола.
    5. Розтопити шоколад разом із вершками, акуратно перемішати лопаткою до гладкої маси, і залити поверх карамелі.
    6. Забрати форму в холодильник на кілька годин. Розрізати ножем на довгі прямокутники. Корисний «твікс» готовий.