Веганські міні-кекси з щільною скоринкою

 

Індгредієнти:

  • 2 ст. л. кокосової олії (застиглої, але ще м’якої)
  • 2 ст. л. кокосової манни
  • ½ стиглого банана
  • 3 ст. л. мигдального борошна
  • ½ ч.л. кориці
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 ст. л. цільнозернового пшеничного борошна
  • 60 мл. мигдального молока

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Кокосове масло прибрати недовго в холодильник. Воно має застигнути, але при цьому залишитись м’яким, щоб його можна було набрати ложкою. Кокосову манну навпаки трохи підігріти, щоб вона була плинною. У великій мисці змішати кокосове масло, кокосову манну, ½ банана і все добре розім’яти виделкою.
  2. До масляної маси просіяти цільнозернове борошно пшеничне разом з розпушувачем, додати мигдальне борошно і добре перемішати. Додатирослинне молоко і ще раз перемішати. Тісто має вийти густим.
  3. Духовку розігріти до 200°C. У силіконові чи паперові формочки викласти по 1 ст.л. тіста та прибрати в розігріту духовку. Випікати 18 хвилин до рум’яності.
  4. Зовні кекси маю приємну скоринку, а всередині залишаються м’які, з приємним пухнастим м’якушем. Ідеальні зі склянкою мигдального молока. Ласуни можуть додати до рецепту 1 ст.л. тростинного цукру. Тоді скоринка буде ще щільнішою.