fbpx

Вівсяні коржики з курагою та арахісовою пастою (без молочних продуктів та яєць)

 

Інгредієнти:

  • 100 г. кураги
  • 100 г. свіжих яблук
  • 50 г. гарячої води
  • 100 г. вівсяних пластівців
  • 30 г. вівсяного борошна
  • 70 г. арахісової пасти
  • 1 ст. л. рослинної олії (кокосової, оливкової)

 

Приготування:

    1. Курагу добре промити. Залити гарячою водою півгодини. Яблуко очистити від шкірки, нарізати великими шматочками і додати до кураги. Помістити яблуко та курагу разом із водою у подрібнювач і подрібнити. Маса має бути практично однорідною, з невеликими шматочками. Не треба подрібнювати до пюре.
    2. Змішати масу з кураги та яблук з вівсяними пластівцями, додати арахісову пасту і добре перемішати. Додати в тісто вівсяне борошно та олію. Знову перемішати.
    3. Духовку розігріти до 180°C. З тіста сформувати кульки рівного розміру, приплюснути їх, щоб вийшли коржики завтовшки 1.5 см. Викласти їх на лист застелений пергаментом.
    4. Деко поставити в духовку. Випікати 15 хвилин. Наприкінці включити обдув на пару хвилин, щоб коржики підрум’янилися.
    5. Це тісто можна і не випікати, оскільки воно не містить сирих яєць. Можна просто сформувати з нього батончики та прибрати в холодильник на день.