
Інгредієнти:
- 100 г. кураги
- 100 г. свіжих яблук
- 50 г. гарячої води
- 100 г. вівсяних пластівців
- 30 г. вівсяного борошна
- 70 г. арахісової пасти
- 1 ст. л. рослинної олії (кокосової, оливкової)
Приготування:
-
- Курагу добре промити. Залити гарячою водою півгодини. Яблуко очистити від шкірки, нарізати великими шматочками і додати до кураги. Помістити яблуко та курагу разом із водою у подрібнювач і подрібнити. Маса має бути практично однорідною, з невеликими шматочками. Не треба подрібнювати до пюре.
- Змішати масу з кураги та яблук з вівсяними пластівцями, додати арахісову пасту і добре перемішати. Додати в тісто вівсяне борошно та олію. Знову перемішати.
- Духовку розігріти до 180°C. З тіста сформувати кульки рівного розміру, приплюснути їх, щоб вийшли коржики завтовшки 1.5 см. Викласти їх на лист застелений пергаментом.
- Деко поставити в духовку. Випікати 15 хвилин. Наприкінці включити обдув на пару хвилин, щоб коржики підрум’янилися.
- Це тісто можна і не випікати, оскільки воно не містить сирих яєць. Можна просто сформувати з нього батончики та прибрати в холодильник на день.