
Для кошиків:
- 200 г. дрібнозерневих вівсяних пластівців
- 2 ч. л. арахісової пасти зі шматочками
- 40 г. кокосової олії
- 1 ч. л. кориці
- 2 ст. л. лимонного соку
- 2 яєчні білки
- 2 ч. л. кленового сиропу чи меду
Для крему:
- 100 г. свіжих фініків (вага вже без кісточки)
- Сік ½ лимона
- 2 ст. л. арахісової пасти
- 220 г. пастоподібного сиру
Приготування:
- У вівсяні пластівці додати м’яку (але не рідку) кокосову олію і перемішати. Додати всі інгредієнти для кошиків: білки, корицю, сік лимона, мед і арахісову пасту і ще раз добре перемішати.
- У формочки для кошиків викласти тісто завтовшки 4-5 мм. Духовку розігріти до 180°C. Поставити форми в розігріту духовку і випікати 20-25 хвилин. Остудити.
- Для крему фініки краще використати свіжі. Якщо все-таки використовуєте сушені, їх попередньо треба замочити в теплій воді. Фініки, сир, лимонний сік та арахісову пасту збити блендером до однорідності. Відсадити в кошики за допомогою мішка або просто викласти ложкою. Прикрасити корзиночки на свій смак.