Вівсяні квадратики з чорносливом

 

Для вівсяного шару:

  • 350 г. дрібнозерневих вівсяних пластівців (2 склянки)
  • 100 г. цільнозернового борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 80 г. коричневого цукру
  • 3 ст. л. з гіркою арахісової пасти
  • 3 ст. л. кокосової олії
  • Дрібка солі

 

Для начинки:

  • 240 г. чорносливу без кісточки
  • Сік ½ лимона
  • ½ ч.л. кориці
  • 50 мл. теплої води

 

 

 

 

 

Приготування:

  1. Духовку розігріти до 170°C.
  2. Чорнослив залити теплою водою, додати лимонний сік, корицю. Дати постояти 15 хвилин. Збити блендером. Начинку не обов’язково збивати до однорідності, можна залишити невеликі шматочки чорносливу.
  3. Для вівсяного шару у великій мисці змішати вівсяні пластівці, цільнозернове борошно, розпушувач та цукор. Все розтерти руками. Додати м’яку кокосову олію (не розтоплену!), арахісову пасту та дрібку солі. Ще раз усе розтерти руками. Повинна вийти волога крихта.
  4. Форму для випікання застелити пергаментом. На дно викласти частину вівсяної крихти і добре утрамбувати. Зверху викласти шар пасти з чорносливу та знову шар вівсяної крихти.
  5. Випікати 35 хвилин до золотистого кольору. Перед нарізкою обов’язково дати “пирогу” повністю охолонути. Нарізати на квадратики. Дуже смачно подавати зі склянкою мигдального молока.